Supi: Tyhmäähän se olisi, jos eivät blitzaisi

10.6.2010


Jaguaarien 18-vuotias pelinrakentaja kohtaa Nettitv-ottelussa Wolverinesin

Supi: Tyhmäähän se olisi, jos eivät blitzaisi

Jyväskylän Jaguaarien 18-vuotias pelinrakentaja Santeri Supi tietää mitä tuleman pitää jokaisessa liigaottelussa tällä kaudella. Painetta ja blitzausta on luvassa kaikilta vastustajilta, mutta se ei tule Keski-Suomen suunnalla yllätyksenä.

- Tyhmäähän olisi jos vastustajat eivät blitzaisi, kun vastassa on nuori pelinrakentaja, Supi sanoo.

- Tiedämme mitä odottaa vastustajien puolustuksilta, ja sitä on myös saatu.

Kolmesta ottelustaan Jaguaarit on voittanut yhden, Trojansin avauskierroksella. Supi on kasannut otteluissa kelpo tilastot: Kuusi heitettyä touchdownia, kolme syötönkatkoa ja 556 jaardia. Heittojen onnistumisprosentti 39,5 jättää tosin parantamisen varaa.

Sama pelikirja

Nuorukaisen sopeutumista liigavauhtiin on auttanut junioreista tuttu pelikirja ja terminologia.

- Meillä on sama hyökkäys kuin junnuissa. Myös joukkueesta suuri osa pelasi vielä tällä kaudella A-junnuissa. Päävalmentaja Benjamin Jensen oli valmentajamme myös A:ssa, Supi muistuttaa.

Jaguaarien A-nuoret pokkasivat kauden päätteeksi hopeamitalit, ja jatkoivat siis suoraan miesten koitoksiin. Liigajoukkueen kiinniottotilaston ykkönen Perttu Ahila sekä kolmonen William Lahti olivat molemmat Supin heittojen kohteita jo keväällä junioripeleissä.

- Liigassa pelaajat ovat nopeampia ja vahvempia, Supi kuvailee liigapelien ja junioripelien välistä eroa.

Tänä vuonna 18 vuotta täyttänyt Supi on Jaguaarien liigajoukkueen ringissä jo kolmatta kauttaan. Viime kaudella hän pelasi laitahyökkääjänä, tuloksena kahdeksan kiinniottoa.

Leirikutsu yllätys

Viime syksynä hän pääsi kokeilemaan myös Yhdysvaltain lukiosarjojen tasoa. Georgialaisessa lukiojoukkueessa Supi pelasi alkukauden aloittavana pelinrakentajana, ennen kuin loukkaantuminen siirsi hänet laitahyökkääjän ja takamiehen tonteille.

Vaahteraliigamenestyksen lisäksi tavoitteet ovat myös maajoukkueessa. Supi kutsuttiin maajoukkueleiritykseen jo viime vuonna.

- Onhan minulla monta pelivuotta edessä, mutta olisi tosi hienoa päästä mukaan EM-kisoihin. Jo leirikutsu oli yllätys vuosi sitten. Meitä on neljä nuorta pelinrakentajaa kamppailemasta paikoista maajoukkueeseen, Supi sanoo sinivalkoisten pelinrakentajatilanteesta.

Perjantaina Supi kuitenkin kohtaa SAJL:n Nettitv-ottelussa Wolverinesin.

- Meillä on ollut aina hyviä pelejä heitä vastaan. Heiltä pitää saada isot pelit pois, ja meidän täytyy pitää pallosta huolta ja pitää Wolverinesin hyökkäys pois kentältä.

Perjantain ottelu Jaguaarit-Wolverines näytetään suorana lähetyksenä SAJL:n nettisivuilla osoitteessa http://www.sajl.fi/media/netti-tv/ . Lähetyksen ennakko-osuus alkaa noin kello 18.10. Ottelu on myös Veikkauksen Päivän Parin ja Livevedon kohteena.

11.06. kello 18.30 Palokan tekonurmi  Jaguaarit  -  Wolverines    Otteluennakko     

Vaahteraliigaennakko: Jaguaarit (18.5.2010)