Puhtaan pelin joukkueet iskevät yhteen Porvoossa

11.6.2010


Roostersin hyökkäys aiheuttaa Jim Nendelille dejavu-tunteen

Puhtaan pelin joukkueet iskevät yhteen Porvoossa

Porvoon Keskuskentän nurmialustalla on sunnuntaina luvassa todellinen jenkkifutiksen huippuottelu. Vastakkain ovat viimevuoden Vaahteraliigan loppuottelijat eli hallitseva mestari Butchers sekä Helsinki Roosters.

Joukkueet löytyvät tällä hetkellä sarjakärjestä tappiottomalla pelillään. Sunnuntain voittaja siirtyy yksin sarjakärkeen. Butchersin puolustus on päästänyt liigassa vähiten pisteitä, mutta vastaavasti Roosters iski viime perjantaina Tampereella taululle 53 pistettä.

Butchersin hyökkäys puolestaan joutui lauantaina pelaamaan Trojansia vastaan lähes kakkosmiehistöllään. Sunnuntain hyökkäyksen kokoonpano kotijoukkueella riippuukin paljon muun muassa laitahyökkääjien pelikunnosta.

Roostersin puolustus on viimevuotiseen verrattuna parantunut erityisesti juoksujen pysäyttämisessä. Roostersin pelinrakentaja Ryan Rufener johtaa joukkuettaan kädellä ja jalalla. Mies on nimittäin orkestroinut heittopainotteista hyökkäystä vahvasti alkukauden ajan ja lisäksi juossut joukkueelleen eniten jaardeja. Nuori laitahyökkääjä Markus Lievonen on löytänyt nopeasti yhteisen, duurivoittoisen sävelen Rufenerin kanssa, mistä merkkinä Lievonen teki Saintsia vastaan neljä maalia.

Tuttu hyökkäys

- Dejavu! Ryanin hyökkäyspelaaminen on sekoitus Tom Smythen ja Willamette Universityn hyökkäyssysteemiä. Olen valmentanut molempia vastaan, joten siinä mielessä tiedän, mitä on tulossa. Tämä on meille kuitenkin haaste, Butchersin päävalmentaja Jim Nendel kertoo.

Roostersin molemmille jenkeille löytyy katetta aiemmilta Vaahteraliiga-kausilta. Rufener pelasi Smythen alaisuudessa Jyväskylän Jaguaareissa vuonna 2008 ja rikkoi tuolloin muun muassa heitettyjen touch downien ennätyksen. Toinen vahvistus, Charles McCrea pelasi puolestaan viime kaudella Seinäjoki Crocodilesissa ja teki monipuolisena pelaajana kovaa jälkeä niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoisjoukkueissakin.

Josh Briscon johtaman Butchersin puolustuksen takakentän ensimmäinen tehtävä onkin pitää Lievonen ja McCrea kurissa. Juoksupuolustuksessa tärkeää viittaa kantaa mustapaitojen taklaustilaston kärkinimi Sebastian Karbin.

- Taklaaminen tulee olemaan tärkeässä roolissa. Erityisesti McCreaa ei saa päästää vapaalle kentälle, Nendel kertoo.

Padatsu palaa kokoonpanoon

Linjapelaaminen tulee ratkaisemaan sunnuntaina paljon. Butchersin hyökkäys tullee pelaamaan vahvan juoksun kautta. Tommi Padatsu ei ollut mukana Turkua vastaan, mutta pelaa jälleen sunnuntaina. Lisäksi Markus Haverinen on tutulla keskushyökkääjän tontillaan. Robert Johnsonin ykköskohde tulee heittopeleissä olemaan Henri Myöhänen, joka on läpi alkukauden ollut Butchersin ahkerin koppaaja. Sisempi laitahyökkääjä Thomas Hägglund sekä Trojansin vastaan 95-jaardisen aloituspotkun palautuksen esittänyt Brisco tulevat myös saamaan palloa heittopeleissä.

- Porvoon hyökätessä on tietysti mielenkiintoista seurata, miten Johnson-Myöhänen -akseli toimii vanhaa joukkuettaan vastaan, ja toisaalta myös miten kauden hyvin aloittanut Roostersin puolustuksen linja pärjää astetta kovempaa vastusta vastaan, Roostersin päävalmentaja Kalle Karppinen miettii ottelun avaintekijöitä.

Pelaajaliikenne molemminpuolista

Butchersin ja Roostersin välillä kävi talven aikana melkoinen pelaajaliikenne. Johnson ja Myöhänen sekä puolustuksen linjassa pelaava monivuotinen all stars -pelaaja Tero Vartiainen siirtyivät Porvooseen. Butchersista Roostersiin puolestaan siirtyi Efe Evwaraye, joka saa vastuuta monipuolisesti.

- Efe on osaltaan tuonut puolustukseemme lisää kovuutta, voimaa ja nopeutta, mikä on auttanut erityisesti juoksupelin pysäyttämisessä. Efe on ottanut myös tärkeän roolin kapteenina ja johtajana, Karppinen kuvailee Evwarayen roolia.

Tiukkaa ottelua odottava Nendel nostaa esiin erikoispelien merkityksen. Tässä Butchers saa pienoisen etulyöntiaseman, mikä johtuu Roostersista Butchersiin siirtyneestä potkaisija Kari Hytösestä.

- Kari on yksi liigan parhaimmista potkaisijoista kenttäpotkumaaleissa ja lentopotkuissa. Hänen roolinsa on tärkeä, Nendel kertoo. Butchers ja Roosters kohtaavat Porvoon Keskuskentällä sunnuntaina kello 18.

Kauden tilastot: Roosters Butchers

Muut neljännnen kierroksen ottelut:

11.06. kello 18.30 Palokan tekonurmi, Palokka   Jaguaarit  -  Wolverines    Otteluennakko NETTITV

12.06. kello 15.00 Kimpisen urheilukenttä, Lappeenranta   Rajaritarit  -  Crocodiles    Otteluennakko      

14.06. kello 18.30 Yläkenttä, Turku   Trojans  -  Saints    Otteluennakko