Butchers vei kärkikamppailun

13.6.2010


Butchersin puolustus piti Ryan Rufenerin 159 jaardissa

Butchers vei kärkikamppailun

Porvoon Butchersin voittoputki Vaahteraliigassa venyi
sunnuntai-iltana jo neljän ottelun mittaiseksi. Viime vuoden finalistien
kohtaamisessa Porvoon Keskuskentällä isäntäjoukkue Butchers kaatoi lopulta
tasapainoisen esityksen jälkeen Helsinki Roostersin lukemin 34-13. Pisteet
neljänneksittäin: 7-7, 10-0, 10-6, 7-0.

Ottelun alussa molempien joukkueiden puolustukset pelasivat vahvasti ja hyökkäykset olivat altavastaajia. Pallonrähmäyksiä nähtiin nopeasti puolin ja toisin, mutta kumpikaan joukkueista ei saanut etenemistä aikaan.
Ensimmäisen neljänneksen loppupuolella Butchersin hyökkäyspeli napsahti lopulta uomiinsa. Robert Johnsonin 49-jaardinen heittopeli Josh Briscolle halkaisi Roostersin puolustuksen ja perään Tommi Padatsun juoksi kuuden jaardin päästä tilanteeksi 6-0. Kari Hytösen potkupeli oli jälleen kerran moitteetonta, ja onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen Butchers johti 7-0.

Hytösen potkupeli oli sunnuntaina muutenkin rautaista, mistä kertovat miehen
potkaisemat neljä lisäpistettä sekä kaksi kenttäpotkumaalia. Potkaisijaa kehaisi ottelun jälkeen myös Butchersin päävalmentaja Jim Nendel.

- Kari hoitaa työnsä erinomaisesti. Pisteiden lisäksi hänen aloitus- ja
lentopotkunsa parantavat meidän kenttäasemiamme ratkaisevasti, Nendel kertoi ottelun jälkeen.

Roostersin pisterohmuksi nousi ottelussa laitahyökkääjä Lauri Pehu-Lehtonen. Viisi kiinniottoa kerännyt Roosters-pelaaja koppasi ottelussa viidesti ja teki joukkueensa kaikki pisteet eli kaksitouch downia sekä yhden lisäpisteen.

Ensimmäisen neljänneksen lopussa Roosters tuli vielä Pehu-Lehtosen maalilla
tasoihin, joten tilanteessa 7-7 vaihdettiin kenttäpäätyjä.

10 juoksujaardia

Ottelun voimasuhteet alkoivat hahmottua toisen neljänneksen kuluessa. Butchersin hyökkäys onnistui siirtämään palloa huomattavasti tasapainoisemmin, kun vastaavasti Roostersin juoksupeli ei missään vaiheessa tuottanut tulosta. Nopeajalkainen Charles McCrea oli Butchersin leirissä merkitty mies.

- Tiesimme, että McCrea voi nopeudellaan tehdä tuhoja, joten tavoitteemme oli tehdä hyviä taklauksia ja pitää hänet kurissa. Tässä myös onnistuimme, Nendel kertoi puolustuksensa avaimista.

Erityisesti tukimieskolmikko Tero Kontiainen - Sebastian Karbin - Santtu Äyräväinen olivat avainasemassa Roostersin juoksupelin pysäyttämisessä. Roosters eteni ottelussa lopulta vain kymmenen jaardia juosten.

Helsinkiläisten heittopeli puolestaan kohtasi jatkuvaa painetta Butchersin suunnalta eikä liigan heittojaarditilastoa johtava Ryan Rufener saanut sunnuntaina heitettyä 159 jaardia enempää. Kari Mäkelän johdolla Butchers säkitti Rufenerin viisi kertaa. Roosters ei puolestaan Johnsonin säkittämisessä pelissä onnistunut. Butchersin takakentän Aleksi-kaksikko Seppänen ja Kaitera keräsi ottelussa syötönkatkon mieheen.

Butchers pääsi puoliajalle kymmenen pisteen johdossa. Toisella neljänneksellä
Hytönen vei ensin Butchersin 10-7 -johtoon, ja juuri ennen puoliaikaa Brisco karkasi Johnsonin heitosta tekemään taukolukemiksi 17-7.

Tauon jälkeen Hytönen kasvatti Butchersin karkumatkaa potkumaalilla, mutta
Pehu-Lehtonen kuittasi tilanteen tekemällä hetken päästä Rufenerin 11-jaardisesta heitoista tilanteeksi 20-13.

Butchers käänsi isoilla peleillä

Butchers pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemia kahdella juoksumaalilla.
Kotijoukkueen puolustus tarjosi Roostersin epäonnisen lentopotkuyrityksen jälkeen mustapaitaiselle hyökkäykselleen erinomaisen kenttäaseman, jonka Johnson myös välittömästi käytti. Pelinrakentaja juoksi itse puuttuvan matkan ja samalla 19-jaardisen touchdownin.

- Epäonnistunut aloitussyöttö lentopotkussamme oli yksi iso breikki ottelussa.
Lisäksi Butchers onnistui muutamissa isoissa peleissä kääntämään ottelua itselleen, Roostersin päävalmentaja Kalle Karppinen sanaili ottelun jälkeen.

Yksi Karppisen mainitsemista isoista peleistä nähtiin päätösneljänneksellä, kun
Brisco rynni lähes puolesta kentästä maaliin ja teki samalla ottelun päätöslukemiksi 34-13.

Butchers eteni ottelussa lähes 300 jaardia Roostersia enemmän. Nendel oli erityisen tyytyväinen hyvän ottelun pelanneen Robert Johnsonin otteisiin. Ahkerimpana vastaanottajana toimi Iiro Luoto neljällä kopillaan.

- Robert oli tänään todellisella pelipäällä. Kokeilimme hyökkäyksessä uusia
muodostelmia ja ne toimivat hyvin, päävalmentaja Nendel kertoi viiden
laitahyökkääjän systeemistä sekä epätasapainoisesta hyökkäyksen linjan
ryhmittämisestä.

Karppisen mukaan yllättävät hyökkäysasetelmat eivät ottelun kulkuun ratkaisevasti vaikuttaneet.

- Butchers teki kyllä asioita, joita emme arvelleet heidän tekevän, mutta kävimme asiat rauhallisesti läpi ja sopeuduimme asiaan, Karppinen kertoo.

"Kiinnipitämisen loputtava"

Butchers siirtyi voiton myötä yksin Vaahteraliigan kärkeen. Tällä hetkellä
hallitseva Suomen mestari on sarjassa ainoa tappioton joukkue. Roosters jakaa kakkospaikan yhdessä Helsinki Wolverinesin kanssa.

Hyvästä alkukaudesta huolimatta Nendel näkee vielä reilusti kehityskohtia.

- Ensinnäkin meillä on vielä paljon loukkaantumisia joukkueessa. Lisäksi saamme paljon rangaistuksia hyökkäyksen kiinnipitämisistä. Sen on loputtava, Nendel mietti.

Butchersin kausi jatkuu ensi lauantaina Tampereen Saintsin vieraana. Kotoisalla Keskuskentällä joukkue pelaa seuraavan kerran 3.7. jolloin Wolverines saapuu Porvooseeen.

Sunnuntain ottelu oli joukkueiden ainoa runkosarjakohtaaminen. Butchersin voitto siis tarkoittaa sitä, että tasapisteissä porvoolaiset ovat Roostersin edellä.

Jaguaarit-Wolverines -tallenne nyt netissä(12.6.2010)

Crocodiles piti Rajaritarit takanaan(12.6.2010)

Wolverines juoksi vierasvoiton(11.6.2010)