Suomen Tea Törmänen valittiin maailmanliiton (IFAF) urheilijakomiteaan

6.7.2010


Naisten ensimmäisten MM-kisojen yhteydessä valittiin myös ensimmäiset naisedustajat amerikkalaisen jalkapallon maailmanliiton urheilijakomiteaan.

Suomen Tea Törmänen valittiin maailmanliiton (IFAF) urheilijakomiteaan

Naisten ensimmäisten MM-kisojen yhteydessä valittiin myös ensimmäiset naisedustajat amerikkalaisen jalkapallon maailmanliiton urheilijakomiteaan. Tea Törmäsen lisäksi edustamaan naisten amerikkalaista jalkapalloa urheilijakomiteaan valittiin kanadalainen Saadia Ashraf.

Kaikissa IFAF MM-kisoissa valitaan kaksi urheilijaa urheilijakomiteaan, joten miesten MM-kisojen jälkeen 2011 urheilijakomiteassa on kymmenen jäsentä. Valinnan suorittavat kisoihin osallistuvat urheilijat itse. Viime vuonna nuorten MM-kisoissa valittiin ensimmäiset kaksi edustajaa Ruotsista ja  Yhdysvalloista. IFAF:n urheilijakomiteaan valitaan lisää urheilijoita syksyn lippupallon MM-kisoissa (2 miesten, 2 naisten) ja ensivuoden miesten MM-kisoissa (2). Komiteassa voi olla yhtaikaa vain yksi urheilija kustakin maasta. 2011 kaksi kymmenestä komitean jäsenestä (mies ja nainen) valitaan edustajiksi IFAF:n hallitukseen, jossa heillä on äänioikeus.

Törmänen,joka pelaa seitsemättä vuotta, on sitoutunut peliin ja näkee päätavoitteekseen naisten harrastajamäärien kasvattamisen ja pelaajien kehittämisen Suomessa ja muualla maailmassa. Viime syksynä Törmänen muutti Yhdysvaltoihin pelatakseen Washington DC Divas-joukkueessa IWFL-sarjassa. Puolustuksen tukimiehenä pelaava Törmäsen kausi on vielä kesken ja pudotuspelit jatkuvat taas MM-kisojen jälkeen.

Törmänen on innoissaan päästessään edustamaan urheilijoita IFAF:n urheilijakomiteaan ja näkee tämän mahdollisuutena auttaa naisjenkkifutista kasvamaan. "Tarvitsemme lisää valmentajia, jotka haluavat valmentaa naisia," Törmänen toteaa. "Monilla paikkakunnilla miehet eivät halua valmentaa. Naiset ovat pelanneet vasta niin vähän aikaa, ettei lopettaneita pelaajia ole vielä niin paljoa, että näitä riittäisi kaikkialle valmentamaan. Demonsilla on yksi naisvalmentaja, mutta lisää tarvitaan. Miesten pitää ymmärtää, että myös naiset voivat pelata amerikkalaista jalkapalloa."

"Suomessa yksi ongelmista on myös siinä, etteivät naiset tiedä, että täällä on joukkueita. Tiedän monia, jotka ovat aloittaneet pelaamaan vasta 30-vuotiaana ja he ovat olleet pahoillaan, etteivät olleet kuulleet asiasta jo parikymppisenä."

Naisten SM-sarja jatkuu MM-kisatauon jälkeen runkosarjan viimeisellä ottelulla 10.7. Jyväskylässä kotijoukkue Jaguarsin saadessaan vieraaksi Joensuu Wolvesin. Välierät pelataan 17-18.7. ja loppuottelu 24-25.7. Tarkemmat ottelupaikat ja -ajat löydät SAJL:n kotisivuilta täältä