U19 maajoukkue

18.7.2010

U19 nuorten maajoukkue harjoitteli päivän Tampereella.

Pyynikin ikivihreä keinonurmi tarjosi hyvät olosuhteet U19 maajoukkueen karsintaleirille. Benjamin Jensenin staff:iin uutena valmentajana liittyi Raine Vasanoja Vaasasta, jolla on vankka erikoisosaaminen tukimiesten valmentamisessa.

Aamupäivän harjoituksissa BJ Jensen oli masinoinut nuorten maajoukkueiden fyysisestä valmennuksesta vastaavien Jarkko Holvialan ja Timo Rantalaisen kanssa kahden tuntia kestäneen session. Se sisälsi fyysisen harjoittelun ja testaamisen rasteja alku- ja loppuverryttelyn kera:

  • Jarkko Holviala tutustutti pojat rinnallevedon ihmeelliseen maailmaan

  • Raine Vasanojan vedätytti kelkkaa

  • Heikki Kuusela tarkasti 1-miehen sledgen työntötekniikkaa

  • Jesse Talikka kellotti 40 jaardin aikoja joukkueenjohtaja Mikko Konton kanssa. Porvoolainen Mickey Kyei pysäytti kellot 4,59 sekuntiin tehden pohjat U19 testeissä

  • Mikko Lyyra juoksutti pelaajia kahvakuulat rinnan kohdalla kantaen eteen ja taakse

  • pro agility -testi oli BJ Jensenin ja Joonas Raatikaisen kellotettavana

  • Timo Rantalainen juoksutti puskutyynyjen yli

  • Tuukka Hämäläinen puolestaan kävi läpi juoksutikkailla tehtävät harjoitukset

Leiripäivä puolivälissä kokoonnuttiin luokkahuoneeseen, jossa Holviala ja Rantalainen kertasivat oikeaa rytmitystä fyysisessä harjoittelussa ja harjoittelun perusprinsiippejä. Tapio ”Iceman” Ivalo puolestaan kertoi nuorten maajoukkuemiehille anti-doping asioista ja erivapausmenettelystä urheilijan lääkityksessä.

Nuorilla miehillä riitti hyvin virtaa myös toisessa harjoituksessa. Jossa maajoukkuevalmentajat treenauttivat pelipaikkakohtaisesti ja pienryhmissä  pelaajarinkiä.

U19 maajoukkue jatkaa valmistautumistaan PM-kisoihin la  25. syyskuuta yhden päivän leirille Helsingissä, jonne pelaajat kutsutaan erikseen.

Pe-su 8.-10. lokakuuta on viimeistelyleiri Pajulahden urheiluopistossa.

Yhdeksäntoistavuotiaiden maajoukkue valmistautuu isännöimään PM-kisat 21.-23. lokakuuta 2010 Vantaan Tikkurilan urheilupuistossa. Aikataulu on seuraava:

Torstai    21.10.2010 klo 16.00 Ruotsi-Tanska
Perjantai 22.10.2010 klo 13.00 Suomi-Ruotsi
Lauantai  23.10.2010 klo 13.00 Tanska-Suomi