Maajoukkue aloitti viimeisen EM-leirinsä

20.7.2010


Kadmiry ja Supi pelinrakentajakaksikko

Maajoukkue aloitti viimeisen EM-leirinsä

Suomen miesten maajoukkue aloitti tiistaina viimeisen valmistautumisensa lauantaina käynnistyviä EM-kisoja varten. Ohjelmassa on kolme leiripäivää, joiden päätteeksi Tuomas Heikkisen johtama valmennustiimi valitsee Saksaan lähtevän ryhmän.

- Sen takia olemme pitäneet leirejä pitkin vuotta, että nyt ei tarvitse rakentaa koko pakettia, Heikkinen sanoo.

Maanantaina hän arvioi, että viimeiselle leirille osallistuu noin 60 pelaajaa, joista valitaan 42 pelaajaa kisajoukkueeseen.

- Tällä leirillä keskitymme myös Itävallan scouttiasioihin, Heikkinen viittaa Suomen tiistaina pelattavaan avausotteluun. Itävalta on uutena joukkueena mukana noustuaan B-sarjasta A-tason kisoihin. Nousijajoukkueen statuksen ei kannata antaa hämätä, sillä maan seurajoukkueet ovat hallineet eurooppalaista jenkkifutista viime vuosina. Itävallan maajoukkue joutui hakemaan alemmilta tasoilta vauhtia jäätyään takavuosina pois EM-kisoista.

Suomen scouttimateriaali avausvastustajastaan on peräisin harjoitusottelusta yhdysvaltalaista Agustana Collegea vastaan.

- Itävalta voitti ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena yhdysvaltalaisen yliopistojoukkueen, Heikkinen toteaa.

Kovempi lohko

Heikkisen arvion mukaan Suomen lohko on kisojen kahdesta lohkosta selvästi vahvempi. Suomi kohtaa Itävallan lisäksi isäntämaa Saksan. Itävalta ja Saksa kohtaavat kisojen avausottelussa lauantaina. Toisessa lohkossa pelaavat Iso-Britannia, Ranska sekä hallitseva mestari Ruotsi.

- Mielenkiintoista lähteä kisoihin täysin uudenlaisista asetelmista, Heikkinen sanoo Suomen haastajan asemasta.

- Meillä on karmea jälleenrakentaminen edessä. En tiedä mikä Suomen paikka eurooppalaisessa jenkkifutiksessa tällä hetkellä on. Mikään joukkue kisoissa ei ole lähtökohtaisesti meitä heikompi, Heikkinen puntaroi.

Kisojen kuudes eli huonoin joukkue putoaa B-sarjaan. Näin ollen avausottelu Itävaltaa on elintärkeä jumbofinaalin välttämiseksi.

Kadmiry ja Supi pelinrakentajat

Suomen nuorista pelinrakentajista Janne Lehtinen ja Joonas Andersson eivät osallistu viimeiselle leirille, joten kisoihin lähtevä pelinrakentajakaksikko lienee suurella todennäköisyydellä Miro Kadmiry (TAFT) ja Santeri Supi (Jaguaarit). Heistä Kadmiry on sisäradalla kilpailussa aloittavan pelinrakentajan paikasta. Heikkinen myöntää, että hyppy ykkösdivisioonasta EM-kisoihin ja otteluihin Itävaltaa ja Saksaa vastaan on suuri.

- Pelinrakentajalla on selkeät ja yksinkertaiset tehtävät. Siihen pelipaikkaan emme kaadu, Heikkinen sanoo. Suomen kolmas pelinrakentaja leirillä on Bearsin Nicolas Sandhu.

Suomen alustava, 75 miehen rosteri: XLS-Format (38 Kb)

Lue myös:

Heikkinen: Suomi haastajana EM-kisoihin (16.6.2010)

EM-scouttaus jo käynnissä (27.5.2010)