Aarno Sjöblom matkaa EM-kisoihin neljättä kertaa

24.7.2010


"Eroa aiempiin maajoukkueisiin on jonkun verran"

Aarno Sjöblom matkaa EM-kisoihin neljättä kertaa

Suomen maajoukkueen kokenein pelaaja, tukimies Aarno Sjöblom lähtee hyvillä mielin neljänsiin EM-kisoihinsa.

- Leiri oli hyvä ja siellä oli hyvä meininki. Kisoihin on hyvät odotukset, ja uskon että pistämme Itävaltaa turpaan, Sjöblom viittaa tiistaina pelattavaan avausotteluun.

Kolmepäiväisellä leirillä Vantaalla Suomi perehtyi kisojen avausvastustajaansa, A-ryhmään nouseeseen Itävaltaan.

- He pelaavat perusfutista, ei sieltä mitään ihmeellistä tule. Isoja kavereita ja kaikki osaavat hommansa, Sjöblom sanoo.

20 peliä täyteen Saksassa

34-vuotias Sjöblom on pelannut kautta aikain toiseksi eniten otteluita Suomen maajoukkueen paidassa, 19. Edellä on ainoastaan entinen joukkuetoveri Petrus Penkki. Sjöblom aloitti maajoukkueuransa kymmenen vuotta sitten, ja tuolloin Suomi voitti toistaiseksi viimeisen Euroopan mestaruutensa.

Tukimies oli mukana myös vuoden 2001 hopeajoukkueessa sekä viisi vuotta sitten pronssiottelun voittaneessa Suomen ryhmässä.

- Eroa aiempiin maajoukkueisiin on jonkun verran. Fyysisyydessä tämä joukkue häviää vanhoille jengeille, mutta se on korvattavissa taktisella osaamisella.

Tukimiehet joukkueen vahvuus

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen nimesi jo aiemmin tukimiehet Suomen joukkueen vahvimmaksi osa-alueeksi. Sjöblom on samaa mieltä.

- Uskon, että meillä on hyvä ryhmä. Siinä on kokemusta, nuoruutta, fyysisyyttä ja nopeutta, Sjöblom sanoo Suomen tukimieskaartista. Mukana on aisapari Wolverinesista, Kalle DaSilva, mutta muutkin tukimieskollegat ovat tuttuja aiemmilta kausilta.

- Olen pelannut heidän kanssaan maajoukkueessa, ja joidenkin kanssa seurajoukkueessa.

Penkki maaottelutilaston ykkönen(24.7.2010)

Heikkinen: Nuoruuden into joukkueen vahvuus(23.7.2010)

Vaahteraliigan kärkijoukkueilla vahva edustus maajoukkueessa(23.7.2010)

EM-kisat käyntiin lauantaina(22.7.2010)

Kolme suomalaistuomaria EM-kisoihin(22.7.2010)