Kadmiry nousi aloittavaksi pelinrakentajaksi

26.7.2010Vuodessa kakkosdivisioonasta EM-kisoihin

Kadmiry nousi aloittavaksi pelinrakentajaksi

19-vuotias Miro Kadmiry saa suuret saappaat täytettäväkseen Saksan EM-kisoissa. Uransa nyt lopettanut Petrus Penkki johti Suomen maajoukkueen hyökkäystä liki 15 vuotta, ja hänelle on etsitty seuraajaa jo useamman vuoden ajan.

Huippulahjakas Kadmiry onkin tehnyt melkoisen nousun tasolta toiselle jo nuorella iällä. Vielä vuosi sitten hän pelasi Suomessa kakkosdivisioonassa, tällä viikolla vastassa ovat lajin mahtimaat Saksa ja Itävalta.

- En usko että olen ikinä nähnyt pelinrakentajan pelaavan tuon ikäisenä tällä tasolla, Suomen maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattori Kim Wikström sanoo ykkösdivisioonassa TAFTin paidassa pelaavasta pelinrakentajasta.

- Hän on "in the process of being great". Häneen emme tule kaatumaan.

EM-kisojen valmistautumisjakson aikana Suomen ykköspelinrakentajan paikasta kilpaili puolenkymmentä noin parikymppistä pelinrakentajaa. Talven aikana Kadmiry pelasi itsensä depth chartin ykköspaikalle, ja ennen viimeistä leiriä oli jo käytännössä selvää, että Kadmiry aloittaa pelit Saksassa.

- Oikeastaan en edes halunnut ajatella sitä että olen ykköspelinrakentaja, vaan halusin että kilpailufiilis säilyy. Leirillä sen alkoi ymmärtää, Kadmiry sanoo. 

Wikström kehuu suojattiaan vuolaasti.

- Miro on pelannut pitkään, hänellä on vahva käsi ja hän on yksi joukkueen nopeimpia pelaajia. Hän on sopeutunut hyvin joukkueeseen, ja joukkue onkin ottanut vähän isoveli-roolin Miroa kohtaan, Wikström sanoo. 

Ikkunat pienempiä

Vaikka Kadmiry ei ole vielä miesten maaotteluita pelannutkaan, hänellä on selvä näkemys EM-kisafutiksen ja ykkösdivisioonan eroista.

- Siellä on isompia miehiä ja nopeampaa peliä. Kaikki tietävät mitä tekevät, eikä puolustukselle tule nukahduksia. Heittoikkunat ovat pienempiä. EM-kisapeleissä ei voi aikailla, vuonna 2002 Wolverinesissa jenkkifutiksen aloittanut Kadmiry sanoo.

- Minun pitää pelata perusvarmaa peliä, eikä saa tehdä mitään tyhmää.

Kadmiryn sopeutumista maajoukkueympyröihin helpottaa se, että pelisysteemi on lähellä TAFTin käyttämää.

- Talven leireillä pelasimme I:stä, ja sentterin takaa lähteminen vaati totuttelemista, kun olen tottunut shotguniin. Mutta kisoissa käyttämämme hyökkäys ei eroa paljoa TAFTista. Tottakai se helpottaa.

Pelinrakentaja on luottavainen Suomen mahdollisuuksiin EM-kisoissa.

- Meillä on mahdollisuudet kun pelaamme omaa peliä. Meillä on kova puolustus, Kadmiry heittää kehuja toiselle puolen palloa.

"Avausottelussa erittäin korkealuokkaista futista"(26.7.2010)

Ranska kukisti Ruotsin(26.7.2010)

EM-kisoista liveseuranta(25.7.2010)

Saksa vei jännittävän avausottelun(25.7.2010)

Penkki maaottelutilaston ykkönen(24.7.2010)

Heikkinen: Nuoruuden into joukkueen vahvuus(23.7.2010)

Vaahteraliigan kärkijoukkueilla vahva edustus maajoukkueessa(23.7.2010)