Heikkinen: Pitää pelata todella kurinalaisesti

27.7.2010


Avausottelussa vastassa Suomea isompi Itävalta

Heikkinen: Pitää pelata todella kurinalaisesti

Tunnelma Suomen joukkueen maanantain harjoituksissa oli rento, mutta samalla myös jännittyneen odottava. Tiistaina avausottelussa vastaan asettuu Itävalta, joka koki kirpaisevan kahden pisteen tappion avausottelussa Saksaa vastaan.

Alkulohkon vastustajat Itävalta ja Saksa ovat selvästi Suomea kookkaampia joukkueita.

- Puolustuksessa meidän pitää pelata todella kurinalaisesti. Meidän pitää pistää Itävalta ansaitsemaan sen minkä se saa, päävalmentaja Tuomas Heikkinen linjasi.

- Hyökkäyksessä meidän on pakko pysytä ottamaan ne pienet asiat mitä siellä on ja liikuttamaan niillä keppejä. En usko, että meillä on paljoa mahdollisuuksia saada valtavan isoja pelejä, mutta siellä on reikiä ja ne pitää löytää ja käyttää.

Itävallan pelinrakentaja Christopher Gross (Vienna Vikings) oli ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksissa Saksaa vastaan, ja sai aikaiseksi vain kolme onnistunutta heittoa ja heitti kaksi syötönkatkoa. Koko ottelussa hän heitti onnistui 12 kertaa 22 yrityksestään, ja heitti 213 jaardia ja kaksi touchdownia. Itävallan MVP:ksi valittiin keskushyökkääjä Andrej Kliman (13 juoksua, 63 jaardia, 3 kiinniottoa, 86 jaardia ja 1 touchdown).

Suomi-Itävalta -ottelu alkaa tiistaina kello 20.30 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata EFAFin sivujen livetilastoinnin kautta. EFAF Liveticker

Wetzlar sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Frankfurtista. Pari vuotta vanhan stadionin katsomoon mahtuu 1 500 katsojaa. Sunnuntain Ruotsi-Ranska -ottelua Wetzlarissa seurasi runsaat tuhat silmäparia.

Tuomas Heikkisen, Henri Myöhäsen ja Calle Backlundin haastattelut

"Hyvä pelijännitys"(27.7.2010)