Itävalta kaatoi Suomen

27.7.2010


Avausottelu päättyi 7-30 -tappioon

Itävalta kaatoi Suomen

Suomi pysyi EM-kisojen avausottelussaan Itävallan mukana ensimmäisen puoliajan. Avausottelunsa hävinnyt Itävalta pystyi kasvattamaan johtoaan toisella puoliajalla, ja voitti ottelun 30-7 (17-7).

- Itävalta oli sitä mitä odotimmekin. Kaiken olisi pitänyt onnistua ihan nappiin, että olisimme voineet taistella voitosta loppuun asti. Itävalta pelasi kovaa ja nopeaa futista, päävalmentaja Tuomas Heikkinen sanoi.

Suomen puolustukselle sattui ottelussa liikaa nukahduksia, joista Itävalta rankaisi. Itävaltalaiset onnistuivat erittäin hyvin etenkin kolmansilla yrityksillä. Keskieurooppalaiseen tapaan Itävallan hyökkäys eteni eleettömän tehokkaasti, mutta kun puolustuksesta löytyi sauma joukkue iski siihen välittömästi.

- Annoimme liian paljon isoja pelejä. Kriittisessä paikassa tullut rähmäys oli pelin käännekohta, tukimies Santtu Äyräväinen viittasi Tuukka Pernun pallonmenetykseen kolmannella neljänneksellä tilanteessa 17-7.

Suomen ainoan touchdownin, 7-7 kavennuksen toisella neljänneksellä teki keskushyökkääjä Veikka Lehtonen Miro Kadmiryn heitosta. Kadmiry pelasi ensimmäisen puoliajan erinomaisesti, mutta toisella puoliajalla koko hyökkäys oli tehoton. Kadmiry heitti ensimmäisellä puoliajalla 11 kertaa, joista yhdeksän onnistui. 100 prosentin tarkkuuskaan ei ollut kaukana, sillä molemmat epäonnistuneet heitot tulivat laitahyökkääjien käsiin. Toisella puoliajalla Kadmiry heitti yhdeksän kertaa ja onnistui kolmesti.

- Hyökkäyksessä oli erittäin hyvä rytmi ensimmäisellä puoliajalla. Miro pelasi huikean ensimmäisen kansainvälisen pelin. Mutta pitää muistaa, että Itävalta ei ollut nähnyt meitä ja he pääsivät pelin edetessä kartalle, Heikkinen huomautti.

Suomen parhaimmistoa oli odotetusti tukimiesosasto Efe Evwaraye, Aarno Sjöblom ja Santtu Äyräväinen, joka valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi. Puolustuksen linja onnistui ajoittain mainiosti tukkimaan Itävallan juoksupelin. Joukkueen onnistujiin voidaan laskea myös potkaisija Kari Hytönen, joka onnistui lentopotkuissaan mainiosti.

Suomi kohtaa torstaina Saksan. Tiistain iltapäiväottelussa Ranska rökitti iso-Britannian 50-0, ja eteni ensimmäistä kertaa EM-finaaliin. Finaalipaikka takaa Ranskalle myös paikan ensi vuoden MM-kisoihin.

Katso Heikkisen ja Äyräväisen haastattelut

Ottelun tilastot: http://stats.efaf.info/ec2010/autfin.htm

Video Suomen tiistain aamuharjoituksista