SAJL tekniikkaleiri 2010

10.8.2010
Kahdeksas tekniikkaleiri sujui fudiksen merkeissä.

Pajulahden Liikuntakeskuksessa harrastettiin jenkkipalloa kahden päivän ajan SAJL:n tekniikkaleirillä 5.-6.8.. Henkilökohtaisiin perustekniikoihin keskittynyt leiri keräsi kolmenkymmentäyhdeksän 11-17 vuotiasta osallistujaa. Essi Söderholm Kouvola Indiansista ja Matilda Kosonen Helsinki 69ersista olivat ensimmäiset tekniikkaleirille osallistuneet tytöt.

Sää suosi leiriä ja aurinko lämmitti molempina päivinä leiriläisiä. Ensimmäinen päivä keskityttiin hyökkäyksen tekniikoihin ja toinen puolustukseen. Leiri valmentajina toimivat Jim Nendel, Donavan Williams, Ryan Rufener, Charles McRae, Heikki Halttunen ja Sami Telenius. Telenius toi tuulahduksen Louisiana Collegen alkulämmittelystä, jossa mm. kuperkeikkoja, erilaisia hyppyjä ja maahanmenoja, spurtteja tehtiin nopealla temmolla. 

Leirillä oli kolme tavoitetta: opetella fudista, pitää hauskaa ja tutustua toisiin.  Leirin perusteemoina olivat oikea perustekniikka, lähtöasennot, ensimmäiset askeleet ja lajinomainen liikkuminen. Lantion ja käsien oikea käyttö ja matala liikkuminen olivat myös päällimmäisenä valmentajien ohjeissa. Joukosta nousi esiin muutama tulevaisuuden huippupelaaja.

Kaikki leirit ovat sujuneet ilman loukkaantumisia ja niin myös tämä järjestyksessään kahdeksas. Kaksi aivan tuoretta 17-vuotiasta harrastajaa tuli leirille ilman lajikokemusta Suomesta: Joni Askola asuu Ranskassa ja oli viettänyt vaihto-oppilasvuoden Michiganissa. Tamperelainen Santeri Palvaanlahti oli myös käynyt läpi michiganilaisen vaihto-oppilasvuoden ja hän aloittaa harjoittelun Tampere Saintsissa tulevaisuudessa.

Päivä sisälsi kahdet harjoitukset ja muutaman luennon, joilla käytiin läpi college- ja NFL:n leireiltä napattuja opetusvideoita. Kolme kertaa päivässä buffet-pöydässä tapahtunut ruokailu varmisti energian saannin. Leiriläiset pääsivät toteuttamaan omia kuvioitaan 5 vs 5 lippupallon muodossa, jotak pelattiin harjoitusten lopuksi. Parasta palautumista oli suoraan harjoituksista suoritetut pulahdukset järven vilvoittavaan syleilyyn.