Zach Schafer 69ersiin

11.8.2010


Myös Jussi Kähönen ja Juha Lahti helsinkiläisten riveihin loppukaudeksi

Zach Schafer 69ersiin

Ykkösdivisioonan viime kauden paras pistemies, yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä Zach Schafer liittyy Helsingin 69ersin vahvuuteen loppukauden ajaksi. Viime kaudella Schafer pelasi Kuopion Steelersin riveissä, ja eteni kahdeksassa ottelussa yhteensä 1 413 jaardia. Hän viimeisteli 19 touchdownia. Spagettimaljassa Schafer teki valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi tehtyään kolme touchdownia.

Runkosarjan viimeiseen otteluun 69ersin vahvuuteen liittyy myös kokenut laitahyökkääjä Jussi Kähönen sekä puolustuksen linjamies Juha Lahti.

- Zachin tulo joukkueeseen avaa uusia ulottuvuuksia juoksupeliimme. Kähösen Jussi puolestaan laajentaa jo nyt vaarallista laitahyökkääjäkaartiamme. Lahden Juha tuo meille kokoa puolustuksen linjaan. Luonnollisesti olen erittäin iloinen ja innostunut näistä vahvistuksista, kommentoi 69ersin puheenjohtaja Jukka Finni allekirjoitettuja pelaajasopimuksia.

- Zach on treenannut joukkueen kanssa jo noin viikon ajan ja miehestä näkee, että sopeutuminen on onnistunut erittäin hyvin joukkueeseen ja polte pelikentälle on kova.

Ennen päätöskierrosta 69ers on ykkösdivisioonassa toisena. Viimeisellä kierroksella joukkue kohtaa Kouvolan Indiansin vieraskentällä.

Zach Schafer

Keskushyökkääjän paikalla pelaava Redlands Universityn kasvatti Zach Schafer (188 cm / 100 kg) edusti kaudella 2009 Kuopio Steelersiä. Yliopistourallaan Schafer oli aloittava pelaaja Redlandsissa kolmena viimeisenä pelikautenaan. Hän oli kahtena vuonna konferenssinsa paras etenijä, viimeisellä kaudella konferenssinsa paras pistemies ja lisäksi hänet valittiin kahtena vuonna konferenssinsa ykköstähdistöön. Suomessa Schafer valittiin kaudella 2009 1. divisioonan viikon pelaajaksi kolmesti. Kaudella 2009 Schafer eteni 190 yrityksellä 1413 jaardia 7,4 jaardin keskiarvolla viimeistellen 17 touch downia. Viime kauden Spagettimaljassa Schafer viimeisteli 3 touchdownia ja hänet valittiin ottelun MVP:ksi.

Jussi Kähönen

Laitahyökkääjä Jussi Kähönen (189 cm / 91 kg) pelasi kaudella 2009 niin ikään Kuopio Steelersissä ja on kuulunut divisioonan vaarallisimpiin laitahyökkääjiin koko 2000-luvun. Kähönen muodosti kaudella 2009 divisioonan pelätyimmän pelinrakentaja-laitahyökkääjä-akselin Niclas Carpelanin kanssa, joka siirtyi jo keväällä johtamaan 69ersin hyökkäystä. Kähönen oli voittamassa East City Giantsille eri värisiä mitaleja Vaahteraliigassa 1990-luvulla sekä Demonsille ja Kuopio Steelersille useita 1. divisioonan mestaruuksia 2000-luvulla. Kähönen kuului myös junioreiden EM-kultaa 1994 voittaneeseen joukkueeseen. Kähönen on valittu Vaahteramaljan MVP:ksi kaudella 1994, jolloin ECG oli Vaahteraliigan mestari. Kaudella 2009 Kähönen otti 22 heittoa kiinni viimeistellen 11 Touch Downia. Hänet valittiin myös viikon pelaajaksi kerran. Divisioonassa Jussi Kähönen on viimeistellyt Demonsin ja Steelersin paidoissa yli 50 touchdownia pelinrakentaja Niclas Carpelanin heitoista.

Juha Lahti

Puolustuksen linjassa pelaava Juha Lahti (193 cm / 152 kg) pelasi kaudella 2009 niin ikään Kuopio Steelersissä. Hän kuului kaudella 2009 maajoukkueen valmennusryhmään, mutta loukkaantumiset sotkivat miehen alkukauden tänä vuonna.