Paikalliskamppailussa kovat panokset

12.8.2010


Helsingin Vaahteraliigaseurojen välit "kilpailulliset, asialliset ja viileät"

Paikalliskamppailussa kovat panokset

Perjantaina pelattavassa Helsingin paikalliskamppailussa riittää panosta. Wolverines johtaa sarjaa, ja on tällä hetkellä tiukimmin kiinni runkosarjan voitossa. Ahmojen loppuohjelma on kuitenkin kova, sillä päätöskierroksella joukkue matkaa Seinäjoelle otteluun, joka saattaa ratkaista runkosarjan voiton. Ykkössija olisi Wolverinesin seurahistorian ensimmäinen. Perjantain ottelu on myös SAJL:n NettiTV-ottelu.

Myös Roostersilla on mahdollisuutensa runkosarjan voittoon. Joukkue on tasapisteissä Crocodilesin ja Butchersin kanssa. Kolmikolla on kullakin tilillään kuusi voittoa. Jäljellä on siis kaksi kierrosta.

Kilpailulliset mutta asialliset välit

Takavuosina Helsingissä käytiin kiivasta taistelua pääkaupungin herruudesta Roostersin, ECG:n sekä Munkka Coltsin välillä. Vaikka ihan samanlaista kipinää ei ehkä olekaan enää havaittavissa, niin Wolverinesin nousu sarjan kärkijoukkueiden kaartiin viimeisen viiden vuoden aikana on koventanut kilpailua Helsingissä.

- Roostersin suhde Wolverinesiin on mielestäni juuri sellainen kuin paikallisvastustajaan pitääkin: erittäin kilpailullinen, mutta samaan aikaan tulemme asiallisesti toimeen keskenämme pelikentän ulkopuolella. Teemme asioita hieman eri tavoilla, molemmat uskovat vahvasti oman toimintamallinsa ylivertaisuuteen, ja tekevät kaikkensa todistaakseen sen. Wolverines on viimeisten 5-6 vuoden aikana noussut kovaksi haastajaksi, mutta onneksi Roosters on yhä onnistunut pysymään paikalliskamppailuissa enimmäkseen niskan päällä. Toivottavasti tämä trendi saa jatkoa perjantaina, Roostersin päävalmentaja Kalle Karppinen sanoo.

Wolverinesin päävalmentaja Kari Leivoja on sitä mieltä, että takavuosien paikalliskamppailuhenkeä on vielä ilmassa.

- Kyllä sitä on jossain määrin. Ovathan nämä joukkueet ottaneet yhteen jo monen vuoden ajan.

Vastakkain jo talven neuvotteluissa

Karppinen muistuttaa, että joukkueet kilpailevat keskenään myös kentän ulkopuolella.

- Siinä missä muut joukkueet kohdataan 1-2 kertaa vuodessa, paikallisvastustaja tulee usein ensimmäisenä vastaan jo talven pelaajaneuvotteluissa ja sen jälkeen näkyy melkein päivittäin samojen harjoitustilojen myötä. Tämä toimii myös hyvänä kannustimena - kun vastustaja pääsee edes päällisin puolin näkemään joukkueen harjoittelua, pidetään varmasti huoli että treeneissä on paljon pelaajia paikalla, valmennus kunnossa, kova tempo ja hyvä fiilis.

Leivoja luonnehtii kilpakumppanusten välejä asiallisen viileiksi.

- Joukkueet ovat samasta kaupungista ja treenaavat samalla kentällä, eli ovat varmaan se vastustaja joka halutaan voittaa.

Roostersin juoksupuolustus parantunut

Roosters vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä toisella kierroksella lukemin 32-27. Tämä tarkoittaa sitä, että Wolverinesin pitäisi voittaa perjantain ottelu kuudella pisteellä ollakseen Roostersin edellä mikäli joukkueet päätyvät kahdestaan tasapisteisiin runkosarjan lopuksi. Juoksupuolustus on ollut Roostersin murheenkryyni viime vuosina, mutta tällä kaudella se on toiminut huomattavasti paremmin.

Toisella kierroksella Roosters piti Wolverinesin kovan keskushyökkääjäkaksikon Stephen Stokesin ja Joseph Dossin yhteensä 38 jaardissa.

- Juoksupuolustus on aina joukkuesuoritus, eikä sitä sikäli selitä mikään yksittäinen asia. Ensinnäkin puolustussysteemimme lienee hieman aikaisempaa suoraviivaisempi, ja sen seurauksena luvut ja reaktiot on saatu hiottua pelaajien selkärankaan talven ja kevään aikana niin että koneen osat toimivat kitkatta yhteen. Toiseksi puolustuksen linjan pelaajamateriaali on merkittävästi vahvistunut nuorten pelaajien jatkuvan kehittymisen sekä edellistä kahta kautta vaivanneiden loukkaantumisongelmien helpottamisen myötä. Kolmanneksi Efe Evwarayen lisäys on tuonut puolustuksen keskelle todellisen pelintekijän joka nostaa myös ympärillään olevien pelaajien tasoa, Karppinen analysoi joukkueensa juoksupuolustuksen paranemista.

Leivoja ei nosta mitään yksittäistä syytä esille juoksupelin parantamiseksi edellisestä kohtaamisesta.

- Pitää nostaa oma tekemisen taso sille tasolle mille se kuuluu näissä peleissä. Viimeksi latautuminen tuntui menevän aika rajusti yli ja sen pitää olla oikealla tasolla, täksi kaudeksi Wolverinesiin palannut Leivoja sanoo.

Perjantain ottelu on nähtävissä suorana ja ilmaiseksi SAJL:n (http://www.sajl.fi/media/netti-tv/) sekä Veikkauksen nettisivuilta. Ottelu on myös Veikkauksen vedonlyöntikohteena Päivän Parissa sekä Livevedossa. Lähetys alkaa ennakkotunnelmien ja haastatteluiden merkeissä kello 18.15.

Aiemmat NettiTV-ottelut näet täältä

Jaguaarien Ross viikon pelaaja(12.8.2010)

10. Kierros 13-15.8.

13.08. kello 18:30 Velodromi   Roosters-Wolverines    Otteluennakko     

14.08. kello 16.00 Keskuskenttä, Porvoo   Butchers-Jaguaarit   Otteluennakko     

14.08. kello 16.00 Yläkenttä, Turku   Trojans-Rajaritarit    Otteluennakko     

14.08. kello 16.00 Jouppilanvuoren tekonurmi, Seinäjoki   Crocodiles-Saints    Otteluennakko     

 

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Wolverines 8 7 1 354 195 159 14
Crocodiles 8 6 2 309 179 130 12
Butchers 8 6 2 270 188 82 12
Roosters 8 6 2 246 166 80 12
Rajaritarit 8 3 5 289 262 27 6
Jaguaarit 8 3 5 165 280 -115 6
Trojans 8 1 7 107 252 -145 2
Saints 8 0 8 143 361 -218 0