Crocodiles tarvitsee kahden pisteen voiton noustakseen runkosarjan ykköseksi

16.8.2010


Mikäli Crocodiles voittaa pisteellä, runkosarjan voitto ratkaistaan kolikonheitolla

Crocodiles tarvitsee kahden pisteen voiton noustakseen runkosarjan ykköseksi

Vaahteraliigaa johtavalla Helsingin Wolverinesilla on kaikki omissa käsissään ennen viimeistä runkosarjakierrosta. Voitto Seinäjoelta varmistaisi seuran ensimmäisen runkosarjavoiton, ja jo nyt on varmistunut se, että Wolverines nappaa tästä kaudesta historiansa parhaan runkosarjasijoituksen.

Mikäli kuitenkin Crocodiles kukistaa Wolverinesin ja lisäksi Butchers voittaa Trojansin, joudutaan kaivamaan esiin SAJL:n kilpailusäännöt tasapistetilanteen ratkaisemiseksi. Butchers on hävinnyt sekä Wolverinesille että Crocodilesille, joten porvoolaiset eivät voi voittaa runkosarjaa. Wolverinesin ja Crocodilesin ensimmäinen kohtaaminen päättyi helsinkiläisten pisteen voittoon, joten Crocodilesille riittää kahden pisteen voitto runkosarjan ykköstilaan. Mikäli Crocodiles voittaa pisteellä, joudutaan erikoisen tilanteen eteen: runkosarjan voittaja ratkeaa kolikonheiton perusteella, koska kaikissa muissa vertailukohdissa joukkueet ovat tasoissa.

Alla kilpailusääntöjen pykälät ja niiden soveltaminen tämän vuoden Vaahteraliigatilanteeseen:

Kilpailusääntöjen II.B.5 mukaisesti sarjan on voittanut joukkue, joka on saanut sarjassa eniten pisteitä. Jos useammalla joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä, ratkaisee niiden keskinäisen sijoittumisen sarjassa:

1. Keskinäisten otteluiden sarjapisteet
2. Keskinäisten otteluiden maaliero
3. Voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti)
4. Otteluohjelman vahvuus (kaikkien otteluiden vastustajien voittoprosentti, huom jos joitain joukkueita vastaan on pelattu useammin huomioidaan nämä niin monta kertaa kuin vastustajaa vastaan ollaan pelattu)
5. Maaliero sarjan kaikissa otteluissa
6. Joukkueen sarjan kaikissa otteluissa tekemät pisteet
7. Joukkueen sarjan kaikissa otteluissa tekemät TD:t

Mikäli Butchers ja Crocodiles voittavat viimeisen kierroksen ottelunsa, on runkosarjan jälkeen kolmella joukkueella (Butchers, Crocodiles ja Wolverines) 16 sarjapistettä.

Kilpailusääntöjen mukaisesti useamman joukkueen ollessa tasapisteissä, sijoitetaan nämä joukkueet erilliseen sarjataulukkoon yllämainituin ehdoin. Tämä sarjataulukko ratkaisee joukkueiden sijoituksen koko sarjan sarjataulukossa.

Butchers on kohdannut runkosarjassa kertaalleen Crocodilesin ja Wolverinesin, kun taas jälkimmäiset kaksi joukkuetta ovat pelanneet näiden otteluiden lisäksi toisiaan vastaan kotona ja vieraissa. Koska joukkueet ovat pelanneet tässä kilpailusääntöjen II.B.5 mukaisessa sarjataulukossa eri määrän otteluita määräytyy joukkueiden sarjasijoitus kilpailusääntöjen kohdan II.B.6 mukaisesti voittoprosenttia käyttäen.

Kilpailusääntöjen kohdan II.B.6 mukaisesti suurimman voittoprosentin omaava joukkue on sarjan voittaja. Voittoprosentti lasketaan jakamalla joukkueen voittamien otteluiden lukumäärä sen pelaamien otteluiden lukumäärällä. Jos kahdella tai useammalla joukkueella on sama voittoprosentti, ratkaisee niiden keskinäisen sijoittumisen sarjassa:

1. Keskinäisten otteluiden sarjapisteet
2. Keskinäisten otteluiden maaliero
3. Voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti)
4. Otteluohjelman vahvuus voittoprosenttina (kaikkien otteluiden vastustajien voittoprosentti, jos joitain joukkueita vastaan on pelattu useammin huomioidaan nämä niin monta kertaa kuin vastustajaa vastaan ollaan pelattu)

Butchers on hävinnyt molemmat pelaamansa ottelunsa ja sen voittoprosentti on 0. Mikäli Crocodiles voittaa Wolverinesin lauantaina on molempien jälkimmäisten joukkueiden voittoprosentti 66,67. Tämän tasatilanteen ero ratkaistaan Crocodilesin ja Wolverinesin välisten otteluiden tarkemmalla tarkastelulla. Koska edellä mainitussa tilanteessa molemmilla on 2 sarjapistettä keskinäisistä otteluista, ratkeaa joukkueiden ero keskinäisten otteluiden maalieron perusteella. Wolverines voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen lukemin 50-49 eli yhdellä pisteellä, joten Crocodilesin tulee voittaa Wolverines vähintään kahdella pisteellä voittaakseen runkosarjan suoraan.

Mikäli Crocodiles voittaa ottelun pisteellä, joudutaan vertaamaan joukkueiden eroa kohtien 3 ja 4 perusteella. Koska joukkueet ovat voittaneet samat vastustajat ja pelanneet toisiaan vastaavan otteluohjelman, ei näistä saada eroa. Tällöin runkosarjan voitto jouduttaisiin ratkaisemaan kilpailusääntöjen kohdan II.B.7 mukaisesti kolikon heitolla.

 

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Wolverines 9 8 1 395 231 164 16
Crocodiles 9 7 2 344 179 165 14
Butchers 9 7 2 303 190 113 14
Roosters 9 6 3 282 207 75 12
Rajaritarit 9 3 6 313 289 24 6
Jaguaarit 9 3 6 167 313 -146 6
Trojans 9 2 7 134 276 -142 4
Saints 9 0 9 143 396 -253 0