Derrick Ford palaa Butchersiin

19.8.2010Puolustuksen linjamies pelasi alkukaudesta neljä ottelua porvoolaisten riveissä

Ford palaa Butchersiin

Kuudetta peräkkäistä mestaruutta tavoitteleva Porvoon Butchers saa merkittävän partikkelin koneistoonsa runkosarjan päätöskierrokselle sekä jatkopeleihin. Alkukaudesta Butchersin vahvuudessa pelannut puolustuksen linjamies Derrick Ford pelaa jo huomenna Turussa, kun Butchers kohtaa NettiTV-ottelussa Trojansin.

- Derrick on aggressiivinen pelaaja, jonka voima ja nopeus ovat tärkeitä tekijöitä meille. Pelisysteemissämme hänen tehtävänään on erityisesti painostaa pelinrakentajia, Butchersin päävalmentaja Jim Nendel kertoo muun muassa Kanadan ammattilaissarjoissa pelanneesta Fordista.

Nendelin mukaan Fordin vahvuus ei rajoitu pelkästään kentällä tehtävään suorittamiseen.

- Saamme hänestä hyvää apua myös valmennukseen. Jo alkukaudesta hän nosti suomalaisten pelaajien tekniikan ja tieto-taidon tasoa suuresti, mikä isossa kuvassa on merkittävämpi asia kuin pelkät tilastot, Nendel jatkaa.

Ford pelasi Butchersin riveissä alkukaudesta neljä ottelua ja keräsi niissä 11,5
taklausta. 31-vuotias puolustuksen linjapelaaja on urallaan ehtinyt tekemään muun muassa CFL-joukkue Ottawa Renegadesin säkitysennätyksen. Tällä kaudella  Ford on vähäisestä pelimäärästä huolimatta 2,5 säkityksellään Butchersin kolmanneksi ja Vaahteraliigan kymmenenneksi ahkerin pelinrakentajien taklaaja.

Butchersin ja Fordin alkukauden kattaneen sopimuksen jälkeen sekä pelaaja että seura ilmaisivat halunsa jatkaa sopimusta kauden lopussa Fordin käytyä kotimaassaan Yhdysvalloissa.

Butchers kohtaa huomenna Vaahteraliigan päätöskierroksella Turku Trojansin. Butchers tarvitsee voiton Turusta sekä myös Wolverinesin voiton Crocodilesista päästäkseen pelaamaan välieräottelun kotonaan.

Trojans-Butchers on nähtävissä SAJL:n NettiTV:ssä perjantaina alkaen kello 18.15. http://www.sajl.fi/media/netti-tv/