Rufener: Blitzit poimittava ja pelit tehdään laidoilla

27.8.2010


Roosters ja Crocodiles kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella

Rufener: Blitzit poimittava ja pelit tehdään laidoilla

Roostersin pelinrakentaja Ryan Rufener uskoo, että lauantaina on jälleen luvassa jännnittävä kamppailu Crocodilesin ja Roostersin välillä. Tällä kaudella joukkueiden kohtaamiset ovat tasan 1-1, kun Roosters nousi avauskierroksella kolmen pisteen vierasvoittoon ja Crocodiles puristi jatkoaikavoiton yhden pisteen erolla Velodromilta.

- Tasaväkisten joukkueiden kohtaamisessa pelin voittaa se joka tekee isoja pelejä. Meidän pitää pystyä poimimaan heidän blitzinsä ja tehdä pelejä kentän laidoilla, kolmatta kauttaan Suomessa pelaava Rufener sanoo. Hän oli tällä kaudella liigan tehokkain pelinrakentaja 2 893 jaardillaan ja 32 heitetyllä touchdownillaan. Kaksi vuotta sitten hän tulitti peräti 66 touchdownia Jyväskylän Jaguaarien paidassa.

- Roostersissa pelaajat ovat sitoutuneet harjoitteluun paremmin kuin Jyväskylässä. Siellä oli vaikeaa saada 18 pelaajaa harjoituksiin, kun taas Roostersissa meillä ei ole ollut ongelmia saada vähintään 22 pelaajaa harjoituksiin, mikä auttaa paljon pitkässä juoksussa. Mutta nautin Jaguaareissa pelaamisestakin, Rufener vertaa kahta Suomessa edustamaansa seuraa.

Rufener suitsuttaa myös Roostersin hyökkäyspelin arkkitehtiä, hyökkäyksen koordinaattori Jens Holmströmiä.

- Minusta on hassua että hänet tunnetään heittohyökkäyksestä, mutta hän tuo paljon muutakin joukkueeseen. Hän ymmärtää erilaisia hyökkäyssysteemejä ja niiden hyviä puolia. Ja sen lisäksi hän opiskelee innokkaasti lisää hyökkäyspelistä, joten on ollut todella hieno kokemus työskennellä Jensin kanssa.

Rufener kehuu myös Roostersin nuorta laitahyökkääjäkaartia.

- He ovat innokkaita oppimaan ja kehittämään itseään, ja käyttävät siihen myös paljon aikaa. Ne kaverit haluavat olla hyviä, mikä on aina hienoa.

Crocodiles ja Roosters pelaavat paikasta Vaahteramaljassa lauantaina Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 16. Otteluennakko   

Nendel: Dossin puuttuminen ei muuta Butchersin puolustusta(26.8.2010)

Joseph Dossin kausi ohi(26.8.2010)

Crocodiles välieriin seitsemän ottelun voittoputkessa(25.8.2010)

Spagettimalja ja Vaahteraliigan välierä NettiTV:ssä(24.8.2010)