Kaksi perinteikästä joukkuetta vastakkain Spagettimaljassa

27.8.2010


Ykkösen finaali suorana SAJL:n NettiTV:ssä lauantaina

Kaksi perinteikästä joukkuetta vastakkain Spagettimaljassa

Ykkösdivisioonan voittopystistä Spagettimaljasta pelataan lauantaina Vantaan ISS-Stadionilla. Loppuotteluun selviytyi kaksi vanhaa ja perinteikästä seuraa, jotka ovat tekemässä uutta tulemista maan jenkkifutiksen huipulle.

Oulun Northern Lightsilla ja Vantaan TAFTilla on kummallakin takana yhteensä 13 Vaahteraliigakautta. TAFT on voittanut Suomen mestaruuden kerran, Northern Lightsin paras saavutus on pronssimitali. Molemmat seurat ovat viettäneet välillä hiljaiseloakin, mutta viime vuosina suunta on ollut ylöspäin. Northern Lights palasi ykkösdivisioonaan toissa kaudella, TAFT puolestaan on tämän kauden nousijajoukkue.

Joukkueiden runkosarjakohtaamiset päättyivät vierasvoittoihin. Kesäkuussa TAFT haki pisteet Oulusta 42-36 -voitollaan, päätöskierroksella Northern Lights voitti Vantaalla 17-14.

Oululaiset olivat jo syvällä kuopassa kauden puolivälin jälkeen. Neljän perättäisen tappion myötä viiden kierroksen jälkeen tilillä oli vain yksi voitto. Tuolloin joukkue vaihtoi amerikkalaispelinrakentajaa, ja uusi mies Scott Mackey onkin voittanut kaikki neljä peliään oululaispaidassa. Northern Lightsin maajoukkuekeskushyökkääjä Mikko Suutari on ollut TAFTille vaikea pideltävä tällä kaudella. Kahdessa ottelussa hän on juossut yhteensä 346 jaardia.

- Northern Lights on äärettömän hyvin valmennettu joukkue. He pelaavat kontrolloidusti ja tietävät omat vahvuutensa, TAFTin päävalmentaja Rami Lilja kehuu kollegaansa Damon Warea.

- Vastakkain on kaksi tasavahvaa jengiä. Meillä oli suuremmat paineet ennen semifinaalia. Kauden alussa tavoitteemme oli, että emme jää viimeisiksi, Lilja muistuttaa.

TAFTin maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry puolestaan on heittänyt 416 jaardia ja kolme touchdownia otteluissa Northern Lightsia vastaan. Viime viikonlopun välierässä Kadmiry heitti viisi touchdownia ja juoksi yhden.

- Miro on ollut vuodesta 2005 TAFTin kulmakiviä. Hyökkäyksemme perustuu Miron ja hyökkäyksen koordinaattori Oskari Niemen yhteistyöhön. Iso osa joukkueesta on pelannut kimpassa viisi vuotta samalla sapluunalla, Lilja sanoo.

Spagettimalja TAFT-Northern Lights pelataan Vantaan ISS-Stadionilla lauantaina kello 16. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä SAJL:n NettiTV:ssä osoitteessa http://www.sajl.fi/media/netti-tv/