Roosters D-nuorten mestariksi

30.8.2010


Roosters kapteenit vas. Mikko Toiminen, Otto Konola, Edi Aaltonen ja Petrus Raekivi.
Roosters kapteenit vas. Mikko Toiminen, Otto Konola, Edi Aaltonen ja Petrus Raekivi.

Helsinki Roosters voitti suvereenisti D-nuorten finaalin Oulu Northern Lightsia vastaan. Sipoo Bulldogsille pronssia.

9 vs. 9 miehistöin pelattu ottelu SM-loppuottelu oli yksisuuntaista menoa, sillä Roosters ehti takoa numerot 66-0 (38-0).  Roostersin puolustus toimi kuin lukko ja oulun sisukkaat 13-15-vuotiaat hyökkäyspelaajat pääsivat vain kerran 25 jaardin sisään pisteidenteko mahdollisuuteen. Koko kauden aikana ainoastaan yksi maali saatiin aikaiseksi Bulldogsien toimesta.
Oulun valmentaja Olli Ervasti oli tyytyväinen kauteen kokonaisuutena. SM-mitali on seuran ensimmäinen ikäluokassa. Oulu kasvattaakin tulevaisuuden joukkuetta ja sen parhaat vuodet ovat vielä edessä.

Helsinkiläiset ovat saaneet kovaa rutiinia otteisiinsa, kun lähes puolet joukkueesta on ollu pelaamassa myös C-nuorten SM-sarjassa.  Valmentajat Sami Aalto, Jarkko Aaltonen ja Jarmo Lahti korostavat menestyksen tulleen nimenomaan joukkuepelaamisesta.  Yksi tätä edistävä seikka on ollut yhteisharjoittelu naisten SM-joukkueen kanssa. Parhaimmillaan harjoituksissa on ollut kuusi valmentajaa ja nelisenkymmentä pelaajaa, jolloin pelipaikkakohtaisessa ja scrimmage-harjoittelussa on saatu lisää tehoja. Harjoittelu naispelaajien kanssa on kehittänyt Roosters d-junioreiden pelinopeutta. Lisäksi Roosters on pystynyt pitäämää vauhtia linjoissa kun sillä on erilliset miehistöt molemmille puolille palloa.