Seppo Evwarayen ura päättyy lauantaina

31.8.2010


NFL:ssäkin käynyt linjamies haluaa päättää uransa mestaruuteen

Seppo Evwarayen ura päättyy lauantaina

Yksi kaikkien aikojen komeimmista suomalaisista jenkkifutisurista päättyy lauantaina Vantaalla. Nebraskan yliopistossa, NFLE:ssä sekä Minnesota Vikingsissa pelannut Seppo Evwaraye pelaa viimeisen ottelunsa, kun Porvoo Butchers kohtaa Seinäjoen Crocodilesin Vaahteramaljassa. Evwaraye kertoi asiasta Vaahteramaljan lehdistötilaisuudessa tiistaina.

- Tämä on uran viimeinen ottelu, enkä halua hävitä sitä, Evwaraye sanoi.

Vaasalaislähtöinen Evwaraye lähti Butchersista maailmalle 1990-luvun lopussa. Lukiokentiltä hänet värvättiin kovatasoiseen Nebraskan yliopistoon. Ammattilaisena hän pelasi NFLE:n Cologne Centaurionsissa, ja oli mukana Minnesota Vikingsin harjoitusvahvuudessa NFL:n kansainvälisen pelaajakehitysohjelman kautta. Vikingsin paidassa hän pelasi muutaman harjoitusottelun.

Viime kaudella Vaahteramalja jäi Evwarayelta väliin loukkaantumisen takia.

- Vaahteramaljan voittaminen on minulle erittäin tärkeää. En kokenut, että voitin viime kaudella, ja haluan voittaa mestaruuden pelaamalla itse.

Evwarayen mukaan Butchersin ilme on parantunut kauden lähestyessä loppuaan. Runkosarjassa joukkue koki tappiot Crocodilesille ja Wolverinesille, ja sijoittui kolmanneksi.

- Käännös alkoi maajoukkuetauon jälkeen. Olemme olleet motivoituneempia ja keskittyneempiä sen jälkeen. Runkosarjan viimeiset pelit pelasimme hyvin molemmilla puolin palloa, ja höykytimme Wolverinesin välierässä. Motivaatio on kova, ja voitto väännetään vaikka väkisin, Evwaraye vakuutti.