Alex Rouse tyytyväinen kauteensa

1.9.2010


Crocodilesin pelinrakentaja toimittanut pallot perille tarkemmin kuin kukaan muu

Alex Rouse tyytyväinen kauteensa

Vaahteraliigan juoksutilaston voittanut keskushyökkääjä Greg Fountain on ollut Seinäjoen Crocodilesin hyökkäyksen ykkösase tällä kaudella, mutta myös pelinrakentaja Alex Rouse on pelannut erinomaisen kauden.

Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelaava Rouse on heittänyt palloa eleettömän tehokkaasti: Rousen heitoista vain viisi on päätynyt vastustajan käsiin, ja hänen onnistumisprosenttinsa 63,4 on liigan paras. Rousen 26 touchdownia runkosarjassa on Vaahteraliigan toiseksi paras lukema Roostersin Ryan Rufenerin jälkeen.

- Mielestäni olen pelannut hyvin. En ole menettänyt palloa, ja olen heittänyt tarkasti. Kauden alkupuolella pääsin juoksemaankin pallon kanssa, mutta sen jälkeen joukkueet ovat alkaneet puolustaa sitä, Rouse arvioi omaa peliään.

- Toki Gregin hyvä kausi on auttanut minunkin peliäni. Joukkueet joutuvat tuomaan kahdeksan pelaajaa boksiin ja pelaamaan paljon miespuolustusta, Rouse huomauttaa.

Butchersin isot pelit pois

Carson-Newmanin yliopistossa aiemmin pelanneella Rousella on runsaasti loppuottelukokemusta jo ennen lauantain Vaahteramaljaa.

- Lukioaikana pelasin kolmessa Tennesseen mestaruusottelussa, ja yliopistossa konferenssifinaaleissa. Loppuottelussa intensiteetti on aina kovempi kuin muissa peleissä, Rouse tietää.

- Odotan finaalia hyvillä mielin. Olemme valmiita, ja olemme tehneet paljon töitä tämän eteen. Ansaitsemme pelata loppuottelussa.

- Butchersilla on hyviä ulompia tukimiehiä, ja Josh Brisco on hyvä pelaaja. He olivat ensimmäinen joukkue jolta tunsin saavani kunnon iskuja, Rouse muistelee joukkueiden seitsemännen kierroksen kohtaamista, joka päättyi Crocodilesin 42-30 -voittoon.

Vaahteramaljan sotasuunnitelmaksi Rouse nostaa juoksupelin toimimisen.

- Meidän pitää saada Greg peliin mukaan heti alusta. Keskushyökkääjälle harvinaisesti hän on vain parantanut peliään kauden edetessä, Rouse kehuu Roostersia vastaan 336 jaardia juossutta joukkuetoveriaan.

- Puolustuksessa emme voi antaa vastustajalle isoja pelejä. Puolustuksemme on pelannut loistavasti, mutta olemme varmasti antaneet enemmän isoja pelejä kuin mikään muu joukkue.

Silmiä avaava kokemus

Tennesseestä kotoisin oleva Rouse hehkuttaa Pohjanmaalla viettämäänsä kesää.

- Täällä on ollut erilaista mutta hienoa. Tämä kokemus on avannut silmiäni, ja muuttanut mielipiteitäni ja ajatuksiani joidenkin asioiden suhteen. En ole ajatellut tulevaisuuttani jalkapallon parissa. Minulla on ollut muutamia kontakteja urani jatkamiseksi Yhdysvalloissa, mutta olisi hienoa tulla takaisin Seinäjoelle ensi kesänä.

Vaahteramalja XXXI pelataan lauantaina 4.9. Vantaan ISS Stadionilla.

Katso lisää Vaahteramaljan oheisohjelmasta: www.vaahteramalja.fi

Vaahteramalja suorana NettiTV:ssä(31.8.2010)

Seppo Evwarayen ura päättyy lauantaina(31.8.2010)

Padatsu teki onnistuneen paluun hyökkäykseen(30.8.2010)