Williams ja Kadmiry jatkavat TAFTissa

13.9.2010


Ykkösen voittajajoukkueella jo 34 pelaajasopimusta

Williams ja Kadmiry jatkavat TAFTissa

Ykkösdivisioonan voittanut Vantaan TAFT on allekirjoittanut pelaajasopimuksen kuluneella kaudella pelanneen amerikkalaisvahvistuksensa Donavan Williamsin kanssa. Myös maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry jatkaa vantaalaisseuran riveissä.

- Olen todella iloinen, että Donavan halusi tehdä jatkosopimuksen. Hän osoitti kauden aikana olevansa todella monipuolinen pelaaja ja pystyvänsä auttamaan joukkuetta monessa eri roolissa, päävalmentaja Rami Lilja suitsuttaa.

Lilja ei vielä kerro, missä roolissa Donavan ensi kaudella pelaa. Puolustajaksi TAFT:iin tuotu Williams otti kauden puolivälin jälkeen isoa roolia myös hyökkäyksessä, jossa hän teki laitahyökkääjänä seitsemän touchdownia.

34 sopimusta

TAFTin sopimustilanne on kauden päättyessä hyvä. Suurin osa pelaajista oli tehnyt kahden vuoden sopimukset jo tälle kaudelle ja lisää sopimuksia tehtiin heti kauden päätteeksi. TAFTilla onkin kautta 2011 silmällä pitäen jo 34 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajien joukossa on myös pelinrakentaja Miro Kadmiry, joka johtaa hyökkäysorkesteria ensi kaudellakin. Kuluneella kaudella Kadmiry heitti 27 touchdownia ja juoksi itse kahdeksan.

Maajoukkueopelinrakentaja Kadmiry itse kertoo kuluneen kauden olleen hänen uransa paras.

- Treenasin kovimman talvitreenin ikinä ja vein itseni todella kovan rääkin läpi. Ilokseni se kaikki näkyi kentällä kauden aikana ja tunsin oloni varmemmaksi vaikka pelasimmekin kovemmassa sarjassa. Kehityin vuoden aikana myös mentaalipuolella ja sain rutkasti lisää itsevarmuutta”, hän kertoo.

Pelillisesti hän koki sarjanousun ykkösdivisioonaan vain positiivisena.

- Ykkösdivarissa suurin ero kakkoseen ovat ulkomaalaispelaajat. Lisäksi joukkueet ovat taitavampia ja ottelut tasaisempia. Yhtään ns. helppoa ottelua ei ole, joten jokaiseen täytyy keskittyä hyvin. Kakkosessa joukkueiden tasoerot vaihtelivat enemmän.

Vaikka sopimustilanne TAFTissa on ensi kautta varten erinomainen, myöntää päävalmentaja Lilja että aukkoja löytyy.

- Kyllä uusia pelaajia aina tarvitaan. En keksi yhtään pelipaikkaa, jossa emme tarvitsisi vahvistuksia. Pelinrakentajia meillä on vain yksi, mikä on todella iso riski, onneksi Miro pysyi kunnossa koko kauden vaikka saikin muutaman aika mojovan taklauksen kauden mittaan. Laitahyökkääjäkaartimme on hyvä, mutta ei kovin runsaslukuinen. Puolustuksen takakentällä olemme myös melkoisen ohuen miehistön varassa. Linjamiehiä nyt tarvitaan aina, että tervetuloa vaan, hän naurahtaa.

Uusia pelaajia löytyy Rami Liljan mukaan monesti myös täysin uusien harrastajien joukosta.

- Kyllä. Tälläkin kaudella saimme jälleen todistaa, että yhden talven aikana pystyy nousemaan aloittavaksi pelaajaksi kovalla työllä. Tietysti urheilijan perusvalmiuksia on oltava, mutta lajitietämys ei ole ratkaisevaa. Tällaisia esimerkkejä ovat vaikkapa vuoden tulokkaana palkittu Ville Kinnunen, joka otti aloittajan paikan puolustuksen linjassa. Myös keskushyökkääjä Antti Törmänen otti kauden mittaan hyviä kantoja ja teki tärkeitä blokkeja. Minulla on suuria odotuksia Antin suhteen tulevaisuudessa. B-junioriryhmästämme nousi kauden aikaan mukaan myös DL/LB Niko Kuikka, jolla on nyrkkeilytausta. Myös hän pääsi sisään jenkkifutikseen varsin vaivattomasti.