Lindin veljekset valmensivat porvoolaisjunnut kahteen mestaruuteen

14.9.2010


Sebastian Lind. valokuva touchdown.fi
Sebastian Lind. valokuva touchdown.fi

Ansiokkaasti nuorten valmennuksessa tänä kesänä toiminut Sebastian Lind valottaa Butchersien toimintaa.

Useamman kauden Porvoo Butchersin edustusjoukkueen peräsimessä ollut Sebastian Lind jatkaa voitokasta työskentelyään nyt nuorten joukkueiden parissa yhdessä veljensä Kristianin kanssa.

Ensimmäinen nuorisovalmentajakausi tänä vuonna on tuonut Suomen Stoops brotherseille Sebastian ja Kristian Lindille kaksi mestaruutta. C-nuorissa ja B-nuorissa.

Seba Lind kertoo, että alkukauden 44-0 tappio toimi hyvänä motivaattorina läpi kauden Butchersin B-nuorille. Tappioon oli monta syytä, mutta ennen kaikkea joukkue ymmärsi, ettei peleihin voi lähteä parin treenin valmistautumisella. Tuon tappion jälkeen joukkue aloitti systemaattisen harjoittelun ja Kristian liittyi joukkoon "käskyttämään" hyökkäystä. Tutun valmentajakollegan kanssa pääsimme nopeasti liikeelle ja saimme osittain jo tutuillekin pelaajille ajettua sisään uudet kuviot.

Jokaisesta ottelusta yritimme löytää parannettavaa ja pyrimme joka viikko tuomaan uusia asioita joukkueeseen. Lisäksi kun Porvoon vaihto-oppilaat palasivat Suomeen, saimme kaivattua vahvistusta peruspelaamiseemme. Mielestäni joukkueemme muuntautumiskyky ja monipuolisuus molemmin puolin palloa ratkaisi voiton meille lopulta aika ylivoimaiseenkin tyyliin.

- En haluaisi nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esiin, koska etenimme peleissä sekä juosten että heittäen varsin tyylikkäästi. Hyvä RB tarvitsee hyvän linjan ja hyvät blokit. Kaikki 11 kulloinkin kentällä ollutta pelaajaa mahdollistivat välillä erittäin näyttävätkin pelit. Ja pitää muistaa, että vaikka hyökkäyksemme takoikin melko mukavasti pisteitä, ei meitä vastaan tehty ensimmäisen pelin jälkeen kovinkaan paljon pisteitä. Eli palaan taas tuohon tasaisuuteen molemmin puolin palloa.

- Tuplamestaruus ekana junnukautena. En ole seurannut aiemmin muiden valmentajien saavutuksia eli siihen en osaa ottaa kantaa. Mielestäni valmensin aika lailla samalla tavalla junioreita kuin edustustakin aiempina vuosina. Se mikä motivoi ja pisti tekemään entistä enemmän duunia oli, että molemmissa ikäryhmissä pelaajat selkeästi halusivat kehittyä ja oppia koko ajan lisää. He haastoivat valmentajan kiitettävällä tavalla. Ja mikäs tutun valmentajakollegan kanssa on töitä tehdessä. Sparrasimme päivittäin hyökkäys sekä puolustuskuvioita keskenämme. Lisäksi kun ympärillä on erittäin lahjakkaita junioreita, on äärimmäisen mukavaa tehdä töitä ja kehittyä heidän mukanaan.

Jatkuvan kouluttautumisen valmentamisessa Sebastian Lind näkee tärkeänä. Tänä kesänä veljekset saattoivat oppia ja sparrata edustusjoukkueen päävalmentaja Jim Nendelin kanssa.

Hyvillä fiiliksillä siis mennään kohti ensi kautta.

Record 2010 Lindin veljeksillä:

B-nuorten SM-sarja 7-1 voittosaldo, piste-ero 333-86
C-nuorten SM-sarja 5-2 voittosaldo, piste-ero 158-39