TAFT ei hae liigalisenssiä

16.9.2010


Ykkösdivisioonan voittajan tulevaisuuden tavoite Vaahteraliigassa

TAFT ei lähde Vaahteraliigaan

Vantaan TAFT ry:n hallitus on tiistaina pitämässään kokouksessa päättänyt, että ykkösdivisioonan voittanut seura ei hae Vaahteraliigalisenssiä kaudelle 2011. Puheenjohtaja Ville Sivuden mukaan tulevaisuudessa tähtäin on kuitenkin Vaahteraliigassa.

- Edustusjoukkueen nousu Vaahteraliigaan on ilman muuta tavoitteenamme, mutta nyt tarvitsimme vielä aikaa resurssien rakentamiseen. Olemme hyvällä tiellä, sillä TAFT on tänä vuonna Suomen neljänneksi suurin seura pelaajamäärässä mitattuna. Tavoitteena on edelleen panostaa vahvasti junioripuoleen, jotta saisimme joukkueen jokaiseen SAJL:n sarjaan kaudelle 2011. Meillä on erittäin hyvät harjoitus- ja peliolosuhteet ja toimiva yhteistyö Vantaan kaupungin kanssa, mutta tarvitsemme vahvistusta ennen kaikkea juniorivalmennukseen, seuran talouspuolelle sekä yleisesti henkilöresursseihin. Myös lisää pelaajia tarvitaan. Haluamme rakentaa seuraa niin, että toiminta ei lepää yksillä tai kaksilla harteilla vaan tekijöitä löytyy.

Päävalmentaja Rami Liljan mukaan edustusjoukkue tarvitsee vielä kypsymisaikaa ennen liiganousua. Joukkue pelasi vielä kakkosdivisioonaa runsas vuosi sitten.

- Me emme ole vielä pelillisesti valmiita liigaan. Vaikka olisimme varmasti jo tällä kaudella pystyneet haastamaan muutamia joukkueita, on meillä vielä matkaa liigatasolle. On hyvä pitää mielessä, että suurin osa pelaajistamme on pelannut jenkkifutista aikuisten tasolla vasta 1-3 vuotta. Tätä taustaa vasten peilatessa ykkösdivisioonan voitto on melkoinen suoritus. Haluan TAFT:n osoittavan, että tämä kausi ei ollut tähdenlento. Jos vuoden päästä seisomme tässä samassa tilanteessa, olemme valmiita liigaan, Lilja lupaa.

Williams ja Kadmiry jatkavat TAFTissa(13.9.2010)