Suomen ja Ruotsin 17v kohtasivat Turussa

16.10.2010


Pelinrakentaja Kimi Linnainmaalla oli hikinen iltapäivä Turussa. kuva touchdown.fi
Pelinrakentaja Kimi Linnainmaalla oli hikinen iltapäivä Turussa. kuva touchdown.fi
Aleksi Kriivarinmäki pelasi ottelussa paljon ja kovilla tehoilla. kuva touchdown.fi
Aleksi Kriivarinmäki pelasi ottelussa paljon ja kovilla tehoilla. kuva touchdown.fi
Onni Juvosen kiinniotto toi kavennusmaalin. kuva touchdown.fi
Onni Juvosen kiinniotto toi kavennusmaalin. kuva touchdown.fi

Suomelle 7-20 (0-12) tappio

Lokakuinen Turun yläkenttä oli ensimmäistä kertaa amerikkalaisen jalkapallon maaottelunäyttämönä. Tyyni ja aurinkoisen viileä saa antoi hyvät puitteet nuorten maaottelulle.

Ensimmäinen pistesuoritus tuli Ruotsin puolustuksen aiheuttamana, kun lentopotku päästiin blokkaamaan ja Ruotsin Törnblom pääsi peittämään irtopallon tilanteeksi 0-6. Lisäpistepotku meni ohi. Ruotsalaiset pääsivät tekemään toisen maalin, kun parin onnistuneen heittopelin päätteeksi keskushyökkääjä eteni 10 jaardia maalialueelle. Lisäpistepotku meni ohi.

Veer-option hyökkäyksen vaatimukset ovat kovat pallonkäsittelylle.  Suomen hyökkääjät saivat kokea tämän varsinkin, kun ruotsalaiset blitzasivat hyvillä ajoituksilla sekä olivat linjakamppailussa niskan päällä. Suomen hyökkäys drivet jäivät vaille rytmiä, kun ensimmäinen tai toinen yritys pysähtyi usein miinusjaardeille. Pallonkäsittely takakentällä oli ailahtelevaa ja Suomi rähmäsikin pallon seitsemän kertaa, joista kaksi päätyi vastustajalle. Suomen hyökkäyksen raskas päivä toi lopulta vain 36 nettojaardia. Porvoon keskushyökkääjä Andreas Lindo väläytteli nopeuttaa ja eteni kolmella kannolla 16 jaardia. Lindo palautteli muutaman aloituspotkun mallikkaasti 39 jaardin verran. Ruotsi pelasi samalla systeemillä, kuin edellisinä vuosina ja eteni lopulta 278 jaardia.

Ruotsalaiset olivat fyysisesti askeleen edellä ja ottelun kuluessa tämä tuli selväksi. Kolmannella nejänneksellä Ruotsi kasvatti johtoaan, kun ottelun taitavin potkunpalauttaja Oscar Nevermann nappasi toiselle puoliskolle pelinrakentajaksi vaihdetun Fredrik Dreifaldtin lyhyen syötön ja pinkaisi 70 jaardin matkan maalialueelle. Lisäpiste onnistui pelaamalla ja Filip Bäckström juoksi numeroiksii 20-0 vieraille.

Suomen puolustus pysyi kohtuullisesti Ruotsin kyydissä ja pystyi tekemään ottelussa kaksi syötönkatkoa, joista vastasivat Eetu Koho Turusta ja Jerry Saarinen Seinäjoelta. Kolmannella neljänneksellä Saarisen syötönkatkon jälkitilanteesta Suomi pääsi hyvää kenttäasemaan ja nostatti kotikatsomon toiveita. Roostersin pelinrakentaja Kimi Linnainmaa heitti 17 jaardin heiton Onni Juvoselle, jonka terävä hyppy maalialueen kulmaan ja pallon kiinniotto lakikorkeudesta toi kavennusmaalin  Suomelle. Lisäpisteen Juvonen potkaisi varmasti ja tilanne oli 7-20.

Ottelun viimeinen jakso oli melko sekava, kun molemmat joukkueet ottivat kasan rangaistuksia eikä pistesuoritusten pariin enää päästy. Ruotsin saldo olikin tällä pelin alueella mahtava 21 rangaistusta, jolla palloa kuljetettiin taaksepäin 189 jaardia.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin puolustuslinjamies Aleksi Kriivarinmäki, joka saalisti yhden 1,5 säkkiä, kaksi taklausta linja takana ja taklaussaldoksi tuli 5 soola ja 6 avustavaa taklausta. Oulun Northern Lightsin ärripurri tukimies Sampsa Isohätälä taklasi länsinaapureita 6+2 saldolla joista yksi linja takana. Tulevaisuuden puolustajanimi tulee olemaan Roostersin safety Petrus Raekivi, joka 14-vuotiaana viihtyi maaottelussa taklaillen 4+3 saldolla, joista yksi oli linjan takana sekä esti heiton onnistumisen kerran.

Game MVP Alex Malmgren, Ruotsi
Team MVP Aleksi Kriivarinmäki, Suomi
Team MVP Oscar Nevermann, Ruotsi

Ottelun tilastot