Valmentajapäivä kutsuu 28.11.2010

18.11.2010


SAJL:n Valmentajapäivälle mahtuu vielä lisää osallistujia ja toivottavaa olisikin, että jokaisesta seurasta olisi edustaja paikalla. Kyse on todella tärkeästä tapahtumasta, jonne jokaisen valmennuksessa vaikuttavan olisi hyvä tulla vaikka osaksi päivää.

Valmentajapäivä reilun viikon päästä sunnuntaina Olympiastadionilla tulee toimimaan suomalainen lajivalmentajayhteisön hyväksi. Päivän aikana voi tavata kollegoita,  jakaa kokemuksia ja oppia uutta.

Valmentajat Suomessa tekevät arvokasta työtä omilla tahoillaan. Tarvitaan lisää yhteistyötä lajin sisällä, että iso valmennuksellinen juna nytkähtää eteenpäin. Seuratasolla valmentajien motivaatioon ja jaksamiseen tulee kiinnittää huomiota entistä enemmän. 

Vuoden 2010 valmentajapäivän aikana 3-tason valmentajakurssilaiset käyvät läpi eri aiheita luennoissaan. Päävalmentaja Heikkinen avaa keskustelua omalla esityksellään. Vuoden valmentajapalkinnot ovat myös jaossa. 

Tuomas Heikkinen tiivistää:

" Tarkoitus on ennen kaikkea saada keskustelua käyntiin siitä miten suomalainen valmentajayhteisö voisi toimia kokonaisuutena niin että pelaamisen tasomme kansallisilla ja kansainvälisillä kentillä nousisi. Aion esityksessäni avata maajoukkueen mennyttä EM-projektia huomioineen ja esitellä hiukan laajempaa toimintasuunnitelman mallia seuraaville vuosille.

Kaikkia valmentajia koskeva ajatukseni on se, että jos nuorten ja miesten maajoukkuetoimintaa sekä seurojen toimintaa perusharjoittelussa saadaan yhtenäistettyä ja tehostettua lajin perustaitojen ja harjoittelukulttuurin suhteen, on se kaikkien osapuolten etu. Pelkästään edellä mainittu sisältää valtavan määrän aiheita joiden suhteen on varmasti vallalla monia eri käsityksiä. Tärkeintä olisi nyt saada pää auki ja kehityskeskustelu aluilleen.

Suomalaisessa valmennuksessa on jo vuosikymmenien  mittava määrä tietoa, taitoa ja kokemusta jonka jakaminen koko yhteisölle olisi ehdottomasti hyödyllistä kaikille. Uskon että saamme kuulla tästä hienoja todisteita päivän muilla luennoilla ja toivon sekä niiden pitäjien että omasta puolestani että saamme lukuisan määrän valmentajia paikalle jo tähän ensimmäiseen toivon mukaan vuosittaiseen tapahtumaan."

Ilmoittautuneet 18.11.2011: 

1. - Visa Korhonen
2. Helsinki 69ers Janne Seppänen
3. Sipoo Bulldogs Olli Jussila
4. East City Giants Ari Evwaraye
5. East City Giants Riku Flink
6. Helsinki 69ers Timo Lempiäinen
7. Helsinki Roosters Jarmo Lahti
8. Helsinki Roosters Kari Titola
9. Helsinki Roosters Sami Aalto
10. Helsinki Roosters Jarkko Aaltonen
11. Helsinki Roosters/GS Heikki Kuusela
12. Helsinki Wolverines Erkki Päivärinta
13. Helsinki Wolverines Teemu Kuusisto
14. Hyvinkään Falcons Janne Halla-aho
15. Jyväskylän Jaguaarit Toni Bärlund
16. Jyväskylän Jaguaarit Aki Ollenberg
17. Lappeenranta Rajaritarit Timo Kauppi
18. Lieto Oakmen Vesa Palokas
19. Miesten maajoukkue Kim Wikström
20. Miesten maajoukkue Tuomas Heikkinen
21. Nokia Ghosthunters Sami Telenius
22. Oulu Northern Lights Risto Kivelä
23. Porvoon Butchers Atte Kniivilä
24. SAJL Heikki Halttunen
25. Seinäjoki Crocodiles Andy Bezaire
26. Tampere Saints Sami Harju
27. U-19 maajoukkue Jesse Talikka
28. Vaasa Vikings Raine Vasanoja
29. Vantaa TAFT Rami Lilja
30. Vantaa TAFT Kimmo Nieppo