Seppo Evwarayen ura paketoitiin kansien väliin

19.12.2010


Vain muutaman dollarin tähden tilattavissa kirjakaupoista

Seppo Evwarayen ura paketoitiin kansien väliin

Kaikkien aikojen menestyneimpien suomalaisten jenkkifutareiden joukkoon lukeutuvan Seppo Evwarayen ura on vedetty yhteen Vain muutaman dollarin tähden -nimisessä kirjassa. Omakustannekirjan on kirjoittanut vaasalainen Pasi Roimela.

Kirjassa käydään läpi vaasalaislähtöisen Evwarayen matka Vaasasta Porvoon kautta Nebraskaan, ensin lukiokentille ja sitten yliopistojenkkifutiksen jättiläisiin kuuluvan Nebraskan yliopiston riveihin. Yliopistovuosiensa jälkeen Evwaraye kolkutteli NFL:n ovia, ja kuului yhden kauden verran Minnesota Vikingsin harjoitusvahvuuteen. Hän päätti uransa viime syksynä Vaahteramaljan voittojuhliin Porvoon Butchersissa.

- Alunperin projekti heräsi mieleen pari vuotta sitten, kun kaverini Jukka
Suutari kirjoitti kirjan jääkiekkoilija Sami Heleniuksesta. Se kirja oli
jollakin tavalla niin erilainen, ei mikään perinteinen voittajatarina, ja kun kirja sai hyvän vastaanoton, niin päätin itsekin ajatella kirjaa, Roimela kertoo kirjaprojektin synnystä.

- Kohde oli aika selvä, koska Seppo oli yleinen puheenaihe tuohon aikaan Vikingsin treeneissä, ja olin Efen kanssa pelannut samassa joukkueessa aikoinaan. Pieni yllytys toissa kesänä Rockperry-festareilla tosin tarvittiin, Roimela kertoo.

Hän lupaa, että kirjasta paljastuu uusia asioita Evwarayen uran varrelta.

- Kirjaa kirjoitettaessa paljastui parikin asiaa, joita en tässä viitsi kertoa. Se pitää jokaisen lukea, tai kuulla se kirjan lukeneelta. Olin itsekin yllättynyt kun asioista kuulin, varmaan ensimmäisenä aivan lähipiirin ulkopuolelta.

Kirjan painosmäärää ei ole määritelty etukäteen, vaan kirjaa painetaan sitä mukaa kuin sitä tilataan kirjakaupoista. Roimela on asettanut itse myyntitavoitteeksi 300 kappaletta.

Kirjailija arvostaa Evwarayen uran korkealle.

- Sepon ura on kyllä ainutlaatuinen. Vaikka itsellä on yliopistofutis vielä
kokemuksena edessä, kaikki kenen juttuja olen kirjaan ottanut ovat kertoneet omista kokemuksistaan, sekä pelaajana että katsojana. Sen tiedän kyllä hyvin, ettei kukaan osaa sitä hahmottaa, vielä vähiten peruspenkkiurheilijat, jotka ovat tottuneet NHL:n pelaajaliikenteeseen. Siellähän jotakin AHL:ää tahkoaa keskitason pelaajiakin monta tusinaa. Viimeistään nyt se yksi Nebraskan matsi
on mentävä katsomaan, Roimela suunnittelee.

Hänellä itsellään on neljän kauden mittainen jenkkifutistausta. Roimela on kirjoittanut kymmenen vuoden ajan eri medioihin, muun muassa Jatkoaikaan ja sanomalehti Pohjalaiseen.

208-sivuista kirjaa voi kysellä kaikista hyvin varustetuista
kirjakaupoita ja nettimyynnistä. ISBN-koodi on 978-952-498-453-9, mutta kirjaa voi kysyä myös kirjan tai kirjailijan nimellä.

Kirjan voi myös tilata osoitteesta http://www.bod.fi/index.php?id=1258&objk_id=449348