Efe Evwarayelle ammattilaissopimus Saksaan

30.12.2010


Maajoukkuetukimies siirtyy Saksan hallitsevan mestarin riveihin

 Aiemmin Roostersin kanssa sovittu sopimus sisälsi purkupykälän, joka mahdollisti siirtymisen ulkomaille.

- Kun viimeksi olin Vaasassa marraskuun lopussa, sain sähköpostilla yhteydenoton Saksasta. Joukkueessa on valmentajana Patrick Esume, joka on tuttu jo omilta NFL Europan ajoilta.


Kun mahdollisuus siirtoon oli olemassa, kauaa ei tarvinnut vaasalaisen Evwarayen siirtoa miettiä.


- Halusin siirtyä niin ammattimaiseen ympäristöön kuin mahdollista, ja tämä osoittautui sellaiseksi. Puolustuksen valmentaja on valmentanut kaksikymmentä vuotta NFL:ssä, mutta jäi sieltä eläkkeelle muutama vuosi sitten. Euroopasta et vastaavaa kaveria löydä, ja todella pitkälle pitää mennä amerikassakin että vastaavan äijän löytää, Evwaraye kertoi valmentaja Bob Valesentestä.


Valesente on valmentanut NFL:ssä Baltimore Coltsissa, Pittsburgh Steelersissä, Green Bay Packersissa ja Carolina Panthersissa. Lisäksi Valesente on valmentanut useassa yliopistossa Yhdysvalloissa.


Kiel voitti viime kaudella ensimmäisen mestaruutensa, oltuaan kahdesti tätä ennen finaalissa häviävänä osapuolena.


- Jenkkifutis on Kielissä tosi iso laji. Koko kaupunki on ottanut joukkueen täysin omakseen, ja laji on kaupungin kakkosurheilu. Se tulee olemaan hieno kokemus pelata 12.000 katsojaa vetävällä stadionilla.


Helppoon paikkaan ei tukimies Evwaraye kentällä joudu, sillä aiemmin kyseisellä pelipaikalla on pelannut kovan tason pelaaja, Dave Philistin.


- He olisivat voineet tämän saman kaverin tuoda takaisin. Hän on valmistunut kovan tason yliopistosta Marylandista, ja oli hetken aikaa Seattle Seahawksin mukana NFL:ssä.


- Kävi miten kävi, ensi kauden jälkeen on jenkkifutisosaaminen hieman paremmalla tasolla, Evwaraye jatkoi.