Saarinen ja Mattila Bearsin valmentajiksi

4.1.2011


Kokenut kaksikko porilaisjoukkueen peräsimeen

Saarinen ja Mattila Bearsin valmentajiksi

Kakkosdivisioonaan valmistautuva Pori Bears on pestannut ensi kauden valmentajikseen Teemu Saarisen ja Kimmo Mattilan.

Saarinen vastaa Bearsin hyökkäyksen valmennuksesta ja koordinoinnista sekä erityisesti laitahyökkääjien taitojen kehittämisestä. Mattila hoitaa puolustuksessa vastaavat tehtävät sekä keskittyy erityisesti taklaamisen ja tukimiesten kehittämiseen. Saarinen ja Mattila jakavat päävalmennusvastuun ja tutustuvat myös toistensa osa-alueisiin.

Saariselle komennus on ensimmäinen Bearsissa. Saarinen aloitti pelaajauran Rauma Admiralsissa 80-luvun lopussa ja siirtyi Admiralsin jälkeen ECG:n  90-luvun legendaariseen menestysjoukkueeseen. Sen jälkeen pelaajaura jatkui vielä Turku Trojansissa sekä pienen tauon jälkeen Rauman Sea City Stormissa 2002-2005. Saarinen on aktiivivuosinaan osallistunut etenkin Raumalla joukkueen valmennukseen, mutta virallinen valmennuspesti on hänelle ensimmäinen. Saarisen aisaparina hyökkäyksen rakentamisessa toimii ECG-vuosilta tuttu pelinrakentaja Harri Mäki-Pesola.

Kimmo Mattila palaa parin vuoden tauon jälkeen Bearsiin valmennustehtäviin. Tinkimättömänä ja kovaluisena pelaajana ja valmentajana tunnettu Mattila on pelannut 1990 alkaneella urallaan Pori Bearsissa, Rauma Admiralsissa, Pyynikki Patriotsissa, Seinäjoki Crocodilesissa, Turku Trojansissa ja Italiassa puoliammattilaisena. Lisäksi hänellä on tilillään maaotteluita tukimiehenä. Mattilan erityinen lempilapsi on kovaa pelaaminen ja tinkimätön työnteko puolustuksessa.

Bearsin joukkueen kokoaminen on edelleen kesken. Alustavasti joukkueen runko tulee muodostumaan noin 20 viime kauden pelaajasta ja noin kymmenestä uudesta tai paluun tekevästä pelaajasta. Bears  rekrytoi uusia pelaajia poikkeuksellisesti koko vuoden ajan rakentaen näin tulevaisuuden joukkuetta. Erityisesti keskitytään nuorten pelaajien rekrytointiin. Bears tavoittelee hyvää menestystä kakkosdivisioonassa ja paluuta ykkösdivisioonaan kahden vuoden aikajänteellä.