Derek Pope TAFTin pelinrakentajaksi

26.1.2011


Kadmiry Yhdysvaltoihin, Risto Hakkarainen TAFTiin

Derek Pope TAFTin pelinrakentajaksi 

Ykkösdivisioonan viime kaudella voittaneen Vantaan TAFT:n amerikkalaispelaajakiintiö on nyt täynnä kun seura solmi sopimuksen amerikkalaispelinrakentaja Derek Popen kanssa. 23-vuotias Pope on pelannut kolme kautta aloittavan pelinrakentajana Pennsylvanialaisen Susquehannan yliopistossa (III div). Viimeisellä yliopistokaudellaan hän heitti 1898 jaardia ja 14 TD:a.  

TAFT:n hyökkäyksen koordinaattori Oskari Niemi oli syksyllä ison haasteen edessä kunhänen maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry teki päätöksen lähteä tavoittelemaan unelmaansa Yhdysvaltain yliopistokentille. Huolellisen pohdinnan jälkeen Niemen valinta hyökkäyksen kärkeen oli Pope.

- Derek on teknisesti juuri sitä mitä pelinrakentajalta haluan.Hänellä on erinomainen heittotekniikka sekä taito laittaa palloa tarkasti poispäin puolustajasta. Hän liikkuu hienosti pallon kanssa ja omaa kyvyn pitää peliä elossa. Tärkeimmäksi kriteeriksi nostaisin kuitenkin kokemuksen samanlaisesta hyökkäyksestä mitä haluamme TAFT:issa toteuttaa. Lähtökohdat ovat ainakin kunnossa, Niemi sanoo.  

TAFT:n pelinrakentajatreeneissä on riittänyt vilskettä, sillä aiemmin uutisoidun nuoren Joel Alasen lisäksi pelaajasopimuksen on solminut myös Risto Hakkarainen. Risto on aloittanut uransa Rami Liljan valmennuksessa vuonna 2002. Seuraavana vuonna mukaan liittyi Oskari Niemi, joka aloitti pelinrakentajien valmennuksen. Valmentajakaksikon siirtyessä TAFT:iin 2005, jäi Risto jatkamaan peliuraansa Wolverinesissa. U-19 maajoukkueessakin esiintynyt Hakkarainen pelasi Wolverinesissa viimeksi kaudella 2009 ja on pelannut Vaahteraliigassa pääsääntöisesti laitahyökkääjänä ottaen satunnaisesti vastuuta myös pelinrakentajana.