Ensi yönä USA vs World Team

2.2.2011


Victor Sarvi #95 ketteryysdrillissä. Photo IFAF
Victor Sarvi #95 ketteryysdrillissä. Photo IFAF
#28 Tuomas Nurmi varjostustöissä. Photo IFAF
#28 Tuomas Nurmi varjostustöissä. Photo IFAF
World Team 2011. Valmentaja Tuomas Heikkinen takarivin toinen oikealta. Photo USA football
World Team 2011. Valmentaja Tuomas Heikkinen takarivin toinen oikealta. Photo USA football

Maailman parhaat 19-vuotiaat ja nuoremmat jenkkifutarit kohtaavat ottelussa USA vs. World team varhain torstain vastaisena yönä 3. helmikuuta klo 03.00 Suomen aikaa Austin Texasissa. Katso ottelu live-lähetyksenä netistä. Tuomas Nurmi on vahvasti mukana pelaajien rotaatiossa takakentällä. Victor Sarvi on siirretty sisemmäksi linjapuolustaksi.

Linkki otteluun 3.2. klo 03.00

Austin Texasissa on poikkeuksellisen kylmää ja ennuste illan otteluun, joka alkaa paikallista aikaa 19.30 on noin - 9 celsius astetta.

Parhaat kansainväliset pelaajat 19-vuotta ja nuoremmat ovat kehissä ottelussa Austinin Westlake Stadiumilla, jossa pelaajia on kahdeksasta eri maasta, neljältä eri maanosasta. Uutisia ottelua edeltävältä viikolta.

World Teamin kanadalainen päävalmentaja  Greg Marshall: "Olemme valmiita. Pelaajilla on ollut loistava viikko harjoitella ja olemme saaneet ajettua paljon asioita sisään. Muutaman viime päivien aikana systeemit on saatu toimimaan hyökkäyksessä ja puolustuksessa. USA on mahtava vastustaja, mutta kaikki on mahdollista. Joukkue on hitsautunut lyhyessä ajassa yhteen. Kaikki ovat tulleet voittamaan ottelu, mutta myös nauttimaan hienosta kokemuksesta yhdessä joukkueena. Olen erittäin ylpeä World Team -joukkueesta."

Kanadalainen pelinrakentaja Ben Rossong pitää kylmää ilmaan ehdottomasti World Teamin etuna. "Olemme tottuneet pelaamaan kylmässä useammin kuin amerikkalaiset. Joukkue on kuin perhe nyt. Aluksi pelaajat lähinnä juttelivat oman maansa pelaajien kanssa, mutta nyt kaikki rajat on rikottu ja olemme selvästi lähempänä toisiamme. On ollut mielenkiintoista oppia erityylistä jalkapalloa ja erityisesti hienoilta valmentajilta. Odotan illan ottelua todella innolla".

Austinalaisen Westlake High Schoolin päävalmentaja Darren Allman toimii Team USA:n vetäjänä.  USA football on valinnut U19 maajoukkueen Yhdysvalloissa. Joukkueessa on 45 high school senioria 20:stä eri osavaltiosta, joilla yliopistoura kiikarissa. Yliopistojen urheilun kattojärjestö NCAA katsoo kyseisen ottelun kansainväliseksi eikä näin sulje jatkossa all star -otteluihin osallistumista.

Team USA on ollut voittamaton nuorten mittelöissä. Joukkue voitti MM-kultaa Ohiossa 2009 ja myös edellisen kamppailun USA vs World Team mittelössä. Tosin ottelu oli tiukka ja päättyi 17-0 Yhdysvalloille Fort Lauderdalessa 2010.

Joukkueiden kapteeneina toimivat:

World Team:
#2 -- Joel Seutter, DL, Canada, University of Saskatchewan
#3 -- Steven Lumbala, RB, Canada, University of Calgary
#23 -- Jake Harty, WR, Canada, Henry Wisewood High School
#31 -- Beck Coulter, LB, American Samoa, Eastern Arizona College
#44 -- Tavita Katina, DL, American Samoa, Hawaii commit
#70 - Michael Habetin, OL, Austria, Swarco Raiders

Team USA:
#7 -- Stephon Tuitt, DE, Monroe Area (Ga.) H.S., Notre Dame commit
#15 -- Kiehl Frazier, QB, Shiloh Christian (Ark.) H.S., Auburn commit
#24 -- Wayne Lyons, CB, Dillard (Fla.) H.S., Stanford commit
#80 -- Jaxon Shipley, WR, Brownwood (Texas) H.S., Texas commit

Ottelun päätuomarina toimii Bill LeMonnier, joka on toiminut yliopistojen loppuottelussa BCS Auburnin ja Oregonin välillä.  and Oregon.  Tuomariryhmässä on usalaisten lisäksi jäseniä Norjasta ja Meksikosta. Coin

Kolikonheittoseremoniassa on mukana Damien M. Larche, entinen Texasin yliopiston pelaaja ja nykyinen Minnesota Vikingsin pitkien syöttöjen spesialisti sekä nigerialainen Houston Texansin linjapuolustaja Amobi Okoye.  Kolikonheiton suorittaa USA Football puheenjohtaja ja ex -NFL team executive Carl Peterson. 

Pelaajia on scoutattu läpi viikon ja 45-päisen edustusrosterin lisäksi mukana on ollut Development joukkueen pelaajia (1992-1993 syntyneitä), jotka ovat antaneet näyttöjä ensi vuoden joukkuetta varten ja sparranneet ykkösjoukkuetta.  Development joukkueesta nostettiin kolme pelaajaa varsinaiseen joukkueeseen

IFAF insider linkin takaa löytyy videopätkiä Texasista World teamin -harjoituksista.

Viimeiset päivitykset ja paljon videomateriaalia myös USA vs The World face book -sivustolta.

Sekä IFAFinsider Twitterissä.