Tommi Pinta Crocodilesiin

9.2.2011Missouri Valley Collegen tight end Tommi Pinta kiinniottopuuhissa.
Missouri Valley Collegen tight end Tommi Pinta kiinniottopuuhissa.
#80 Tommi Pinta
#80 Tommi Pinta

Sisempi laitahyökkääjä palaa Yhdysvalloista Pohjanmaalle

Tommi Pinta Crocodilesiin

Neljä kautta yliopistojenkkifutista Missouri Valley Collegessa pelannut sisempi laitahyökkääjä Tommi Pinta palaa Vaahteraliigakentille. 23-vuotias Pinta ja viime kauden hopeajoukkue Crocodiles ovat solmineet sopimuksen tulevasta kaudesta.

- Tommi Pinta on pelaaja joka on varmaan jokaisen suomalaisen managerin papereissa kirjoitettu isoilla kirjaimilla. Tommi tulee ensisijaisesti vahvistamaan Crocodilesin hyökkäystä, mutta Tomilla löytyy kyllä kokemusta ja taitoa myös pallon toiselta puolelta. Olen todella tyytyväinen, että saamme riveihimme kaverin suoraan jenkkiyliopistosta ja vielä sellaisen, joka on päässyt pelaamaan ja tekemään maaleja joukkueelleen, Crocodilesin Juha Laitila sanoo.

Viime kaudella Pinta otti kiinni 19 heittoa ja teki viisi touchdownia. Yliopistouransa aikana hänelle kirjattiin yhteensä 35
kiinniottoa.

197-senttinen ja 115-kiloinen Pinta pelasi Vaahteraliigassa viimeksi kaudella 2008, jolloin hän edusti Tampereen Saintsia. Kesällä 2007 hänen joukkueensa oli Jaguaarit. Seinäjoella hän pelasi ensimmäisellä
liigakaudellaan 2006.

- Crocodiles on menestykseen tottunut joukkue jolla on voittamisen kulttuuri. Jos jotain haluaa voittaa, niin Seinäjoki on oikea paikka siihen.
Organisaatio ja luotto taustatyöhön ovat kunnossa.
Tavoiteena on Suomen mestaruus, Pinta linjaa.

- Jenkkifutista tuli tosiaan pelattua koko 3,5 vuotta joista ensimmäisen kauden olin ns. ”redshirt”, eli treenasin joukkueen mukana mutta
kokoonpanossa ei saanut olla. Toisena vuonna pääsin jo sitten pelaavaan kokoonpanoon ja pelasin noin puolet hyökkäyksen downeista. Taisin olla ainoa ikäluokan pelaajista, joka noin aikaisin pääsi pelaamaan noinkin paljon. Kilpailu oli siis kovaa ja nuoremmat pelaajat odottelivat vuoroaan.

- Kolmantena vuonna pääsin aloittamaan pari peliä loukkaantumisen takia ja niiden jälkeen johdinkin joukkuetta kiinniotoissa ja arvostelut pelifilmeistä olivat joukkueen kärkipäätä muutenkin. Sitten syystä x kuitenkin välittömästi loukkaantumisesta palannut pelaaja laitettiin aloitukseen ja peliaika jäi sitten jälleen noin puoleen hyökkäyksen downeista loppukaudella. Tänä vuonna selvisimme myös playoffeihin joissa tuli ensimmäisellä kierroksella heti takkiin. Neljäntenä vuonna pääsin
aloittamaan koko kauden ja pelit kulkivat ihan mukavasti. Olin joukkueen kiinniotetuissa TD:ssa jaetulla johtosijalla ja kauden päätteeksi tuli 2nd Team All-Conference -kunnia.

- Yleisesti ottaen NAIA-liigan taso oli melko kova, johtuen väljemmistä sisäänottosäädöksistä kuin NCAA-liigoissa. Tämän johdosta liigassa pelasi useita D1 tason atleetteja jotka olivat mokailleet itsensä pihalle NCAA-organisaation kouluista tai sitten arvosanat eivät riittäneet sinne puolelle. Tietysti pelaaja määrätkin olivat älyttömät, esim. meidän joukkueen syyskauden alussa rinki oli noin 200 pelaajaa joista pelaava 50 kaverin joukkue sitten valittiin, Pinta kertoo.