Roostersin päävalmentaja vaihtuu

17.2.2011


Karppinen ei jatka, Varnell Butler valmentamaan Roostersin linjamiehiä

Roostersin päävalmentaja vaihtuu

Roostersia viime kaudet luotsannut Kalle Karppinen ei jatka tehtävässä. Seura kiinnitti jo aiemmin hyökkäyksen valmentajakseen Atte Kniivilän, ja haussa on vielä amerikkalainen puolustuksen koordinaattori.

Uudistuneeseen valmennustiimiin liittyy myös Yhdysvalloissa ja Japanissa aikaisemmin amerikkalaista jalkapalloa valmentanut Varnell Butler. Hänen vastuullaan on hyökkäyksen ja puolustuksen linjojen valmentaminen.

- Varnell on oiva lisä uusiutuvaan valmentajakaartiimme, kommentoi Roostersin puheenjohtaja Päivi Korelin.

- Kalle Karppisen keskittyessä tänä kesänä normaaliin päivätyöhönsä meillä on tarkoitus tuoda vielä myös puolustuksen koordinaattoriksi amerikkalaisverta. Tämä haku on loppusuoralla ja tarkoitus on, että huhtikuun alussa valmennustiimi on kokonaisuudessaan kasassa, Korelin kertoo.

Washingtonista kotoisin oleva Butler pelasi armeijassa työskentelynsä ohessa kymmenen vuotta Japanissa, useamman vuoden USA:ssa ja vuoden Australiassa. Valmentajana hän ehti nähdä Japania toimien esimerkiksi armeijan jalkapalloliigan Atsugi
Flyersin ja Atsugi Falconsin puolustuksen koordinaattorina. Yhdysvalloissa hän on valmentanut puoliammattilaisjoukkueita.

Butler työskentelee parhaillaan Helsingissä Amerikan suurlähetystön
turvallisuusosastolla. Koska jenkkifutiksen valmentaminen on kuitenkin hänen
intohimonsa, löytyi hänelle helposti paikka Roostersin
valmennustiimissä.