Coach Clarence "Motts" Thomas In Memoriam

1.3.2011

Suomen maajoukkueessa valmentanut ja East City Giantsin päävalmentajana toiminut Clarence ”Motts” Thomas on siirtynyt taivaallisille pelikentille.

Clarence ”Motts” Thomas menehtyi 65-vuotiaana helmikuun 20. päivä 2011 Bandon, Oregonissa USA:ssa.

Thomas valmensi kalifornialaisen Pomona-Pitzerin yliopistojoukkuetta vuodet 1982-1993. 1990-luvulla Thomas toimi yliopistonsa dekaanina vastuullaan eri aihealueet ja lopulta yhteisöllisten ja monikulttuuristen ohjelmien johtajana. Clarence Thomas jäi eläkkeelle 2006.  Viime vuosina hän oli valmentanut kotikaupunkinsa Bandon high schoolin jalkapallojoukkuetta. 

Coach Thomas jätti lähtemättömän jäljen myös suomalaiseen jenkkifutikseen. Suomeen hän tuli kesällä 1986 ja muokkasi East City Giantsista entistä tiiviimmän joukkueen.
Tammikuussa 1987 Thomas aloitti maajoukkueen leirittämisen yhdessä Hugh Mendezin kanssa.  Clarence Thomas oli vahvasti mukana myös SAJL:n valmentajakoulutuksen alkutaipaleella C-valmentajakurssien vetäjänä. Thomasin vastuulla oli hyökkäyksen koordinointi 1987 EM-kotikisoissa. Suomi saavutti kisoista EM-pronssia.  Lisäksi Clarence Thomas toimi henkilökohtaisena valmentajana Suomen ensimmäiselle NFL-kävijälle Matti Lindholmille.
Motts Thomasin valmennustapa opetti paljon joukkuehengestä ja menestymisestä. Thomas sanoikin, että joukkueessa ei ikinä saa olla tähtiä.  Thomas palasi vuonna 1989 Suomeen ja valmensi Giantsit aina Vaahteramaljaan asti, jossa hänen poikansa Jason Thomas pelasi Giantsin riveissä laitahyökkääjää ja takamiestä.
Clarence Thomasin oli tarkoitus palata Suomeen vielä kerran ja aloittaa toukokuussa 2011 Helsinki 69ersin valmentaminen. Jason Thomas jatkaa isänsä jalanjäljillä ja toimii nykyään Suomen miesten maajoukkeen valmentajistossa sekä jatkaa aktiiviuraansa pelaajana ja valmentajana Helsinki 69ersissä.

Clarence ”Motts” Thomas kosketti lukemattoman määrän urheilijoita hienolla tavalla elämänsä aikana.

Coach Thomasin muistoa kunnioittaen ja elämäntyöstä kiittäen.

SAJL liittohallitus, työntekijät, maajoukkue ja jäsenseurat