Kevin Burant Roostersin uudeksi päävalmentajaksi

9.3.2011


Floridalaisvalmentaja ottaa vastuulleen Roostersin puolustuksen

Floridasta kotoisin oleva Kevin Burant ottaa ohjat Roostersin puolustuksesta ja toimii myös joukkueen uutena päävalmentajana. Viime vuonna Burant toimi puolustuksen koordinaattorina Fredericksburgissa Virginiassa, Caroline
Countyn lukiojoukkueessa.

Jenkkifutisvalmennuksen lisäksi Burantille on kertynyt työkokemusta koripallovalmentajana, personal trainerina ja opettajana. Burant on valmistunut North Carolina Wesleyan Collegesta, missä hän pelasi omalla pelaajaurallaan neljä vuotta aloittavana tukimiehenä. Burant tulee vahvasta fudisperheestä, sillä hänen isänsä ja isäpuolensa ovat molemmat pitkän linjan lukiovalmentajia. Burant saapuu Suomeen huhtikuun alussa.

Roosters on jo aiemmin kiinnittänyt valmennustiimiinsä hyökkäyksen koordinaattori Atte Kniivilän sekä linjavalmentaja Varnell Butlerin.

Roostersin valmennuspäälliköksi edustusjoukkueen päävalmentajan paikalta
siirtynyt Kalle Karppinen on tyytyväinen Burantin valintaan.

- Burantin kanssa keskusteltuani huomasin, että ajattelemme monista puolustamisen, harjoitusten suunnittelun ja joukkueen johtamisen perusasioista varsin samalla tavalla, ja siten hän vaikuttaa varsin sopivalta mieheltä jatkamaan omalla tavallaan siitä mihin Roostersin kanssa viime vuonna jäimme, Karppinen uskoo.

- Amerikkalainen valmentaja on tottunut vaatimaan valmennettaviltaan paljon ja siihen tämä joukkue on valmis. Toki hän tuo varmasti mukanaan myös uusia asioita, mikä toivottavasti tuo lisää mielenkiintoa ja vaihtelua pelaajillemme sekä uutta päänvaivaa myös vastustajillemme.