Roosters U16 osallistuu isoon urheilutapahtumaan Itävallassa

21.3.2011


Mukana 4 000 nuorta monista eri lajeista

 Roosters lähtee U16 joukkueella (1995 ja myöhemmin syntyneet) mukaan 23-26.6.2011 pelattavaan World Sport Turnier  -turnaukseen Wieniin, Itävaltaan. World Sport Turnier on iso urheilutapahtuma johon odotetaan n. 4000 nuorta eri lajeista. Turnauksen lajeja amerikkalaisen jalkapallon lisäksi ovat mm. koripallo, lentopallo, baseball, jalkapallo, paini, uinti ja keilailu.

Turnaus on kolmepäiväinen ja se pelataan 11 vs.11 säännöillä ja 4 x 8 min peliajalla. Kolmen päivän aikana pelataan neljä ottelua joista finaali/sijoitusottelut ovat sunnuntaina. Turnaukseen ovat vahvistaneet osallistumisesta mm. Vienna Vikings ja Danube Dragons. Lisäksi joukkueita on tulossa Saksasta, Italiasta, Sveitsistä ja Bulgariasta.

 - Kun saimme kutsun turnausjärjestäjiltä, päätimme selvittää heti minkälainen turnaus on kyseessä ja pyysimme SAJL:ää selvittämään omalta osaltaan taustoja", Roostersin nuorisopäällikkö Jarmo Lahti kertoo.

- Saimme vahvistuksen, että turnaus on EFAF:n hyväksymä ja sitä pyörittävät ammattimaiset tahot. Näin ollen esittelin turnauksen vanhempainkokouksessa missä se hyväksyttiin heti. Turnaus on kuin junioreiden Eurobowl, missä pääsemme mittaamaan tasoamme Euroopan huippuseuroja vastaan. Tämä on tilaisuus mitä emme voineet jättää käyttämättä. Uskomme, että pelaajien kansainvälistäminen nostaa entisestään heidän osaamistasoaan ja antaa motivaatiota harjoitella kovempaa ja päästä tavoitteisiinsa.

Saapumispäivän ohjelmassa on Austrian Bowl XXVII (Itävallan mestaruussarjan loppuottelu) johon odotetaan yli 10 000 katsojaa. Turnauksen ottelut alkavat perjantaina 24.6. BSFZ Südstadt Stadionilla. Kunniavieraana kisoissa on Green Bay Packersin Derrick Mayes, Superbowl-voittaja vuodelta 1997.

- Kesäkuussa kun koulut ovat loppuneet joukkueemme pitää leirin edustusjoukkueemme päävalmentajan Kevin Burantin johdolla harjoitellen kaksi kertaa päivässä. Ennen juhannusta pojat pitävät hänen kanssaan aamuharjoitukset 1-3 päivänä viikossa ja 3-4 kertaa viikossa omien valmentajiensa kanssa normaaliharjoitukset, Lahti kertoo.