Mourad Daifi Roostersiin

29.3.2011


Maajoukkueessakin pelannut keskushyökkääjä palaa Yhdysvalloista Suomeen

Keskushyökkääjä Mourad Daifi Roostersiin

Aiemmin Vaahteraliigaa Roostersissa pelannut keskushyökkääjä Mourad Daifi palaa joukkueen riveihin. Roostersissa viimeksi vuonna 2007 pelannut Daifi on asunut kolme vuotta Yhdysvalloissa, mistä mukaan tarttui myös jenkkifutiskokemusta.

- Aloitin joukkueiden etsimisen hyvissä ajoin ennen muuttoa ja vain
muutaman viikon jälkeen olinkin mukana treenaamassa paikallisen
semipro-joukkueen kanssa. Oli pelaajilla ihmettelemistä kun kuulivat, että Suomesta asti oli saapunut uusi pelaaja kokeilemaan siipiään
Amerikan kollegoiden kanssa. Alusta lähtien olen siis pelannut ja harjoitellut jenkkifudista täällä joten mitään välivuosia ei ole missään tapauksessa tullut pidettyä. Harjoitusmäärät ovat samoja täällä kuin Suomessakin, mutta omatoimiseen treenaamiseen minulla on ollut täällä huomattavasti enemmän aikaa, vaimonsa työn takia Yhdysvaltoihin muuttanut Daifi kertoo.

- Joukkueeni Boston Ravensin viime kausi meni mielestäni erittäin hyvin. Liityimme uutena joukkueena EFL -liigaan (Eastern Football League) ja pääsimme heti semifinaaleihin asti, mutta valitettavasti kirvelevä yhden pisteen tappio tulevalle mestarille tiputti meidät itse finaalista. Pelasin kauden lähinnä fullbackinä, mutta pääsin myös pisteiden makuun kun minut laitettiin kentälle tailbackinä. Amerikassa jalkapalloa pelataan isolla sydämellä ja tunteella jonka huomaa niin treeneissä kuin peleissä. Joukkue on pelaajien toinen perhe ja on ollut hieno kokemus olla mukana näkemässä miten täällä pelataan, harjoitellaan, surraan ja iloitaan kauden tapahtumia, vuoden 2005 EM-joukkueeseen kuulunut keskushyökkääjä kertoo.