Henri Jussila palaa Roostersiin

7.4.2011


Utahin lukiosarjojen ykkösetenijä kantaa palloa Roostersin paidassa

Yhdysvalloissa lukiokentillä huimia tilastoja takonut keskushyökkääjä Henri Jussila nähdään tulevalla kaudella Vaahteraliigassa Roostersin paidassa. Vaihto-oppilasvuotensa aikana Jussila loisti Utahin lukiosarjassa. Yhdeksässä ottelussa hän eteni 1 421 jaardia, ja oli koko osavaltion ykkösetenijä 161 jaardin ottelukeskiarvollaan. Jussila valittiin myös osavaltion tähdistöjoukkueeseen. Hän teki kauden aikana 17 touchdownia.

Jussila harmittelee kuitenkin joukkueen menestystä.

- Kausi meni miten meni, ei se nyt mikään ihan paras mahdollinen ollut (4-5). Koulu tosiaan on pieni kristitty koulu eli aloittavissa oli paljon mukana toisen vuoden opiskelijoita ja jopa joitain ensimmäisenkin vuoden opiskelijoita. Vaikka osa pelaajista pelasi ensimmäistä kauttaan niin taso oli silti kova ja treenit rankkoja. Pelaajilta vaaditaan treeneissä todella paljon ja jatkuvia näyttöjä jos haluaa perjantai-illoille peliminuutteja. Opin tosiaan paljon uutta ja erityisesti lajin mentaalipuolelta. Miten antaa kaikkensa treeneissä kuten myös peleissä, you play how you practice!

Hyvät esitykset poikivat myös stipenditarjouksia.

- Tämä on vielä aika auki. Jotain stipendejä minulle tarjottiin, mutta ne olivat vähän pienemmistä kouluista, joilla on kädet aavistuksen sidottuina ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa. Suomessa käy nyt lukion Märskyssä loppuun, sitten armeija alta pois ja sitten katsellaan uudestaan missä mennään.

Jenkkifutis kuuluu kauden jälkeenkin tiukasti Jussilan arkeen Utahissa. 

- Joka aamu pitää herätä klo 5.50, koska aamulla treenataan joukkueen kanssa. Se on sellaista perus voimaharjoittelua salilla. Torstaisin yleensä ollaan sisällä salissa tai sitten ulkona kentällä, jolloin juostaan ja otetaan palloja kiinni. Tämä on enemmän tulevan vuoden joukkuetta varten mutta joitain senioreita siellä käy minun lisäkseni. Ja telkkaristahan jefua näkee 24/7 koko vuoden ympäri vaikka pelejä ei tällä hetkellä pelatakaan.

- Ihan innolla odotan paluuta takaisin Suomen jefukentille. Ehdin viime talvena treeneissä käydessäni saada miesten joukkueen touhusta jo hieman esimakua joten kiva on nyt päästä pelaamaan Vaahteraliigaa.

Jussila vakuuttaa tuovansa Roostersin harjoituksiin tuliaisia Pohjois-Amerikasta.

- Varmaankin juuri sitä mentaalipuolta. Treeneissä vedetään kovaa, kannustetaan ja ollaan äänessä. Ei luovuteta, aina mennään täysillä ja halutaan tehdä isoja pelejä! Meidän motto viime kaudella oli Ray Lewiksen: "If you challenge a warrior, warrior responds."

Henri Jussila - Utahin ykkösjuoksija (4.11.2010)