Karri Kuuttila NFL Draftissa

5.5.2011NFL Draftin yllätysnimi suomalainen Karri Kuuttila Lock Havenin yliopistosta ei yltänyt värväykseen.

Pennsylvanian Lock Havenin yliopistossa (2D) neljä vuotta vasempana tacklena pelannut 24-vuotias Kuuttila ei lopulta päässyt ensimmäisenä suomalaisena NFL draftin varauslistalle. Raamikas 198cm ja 137 kg rankattiin erinäisissä yhteyksissä 50 lupaavimman hyökkäyksen tacklen joukkoon. Tuleva kesä näyttää onko Kuuttilalla mahdollisuus edetä vapaana agenttina NFL-leiritysten kautta isoon liigaan.

Karri Kuuttilan tarina jenkkifutiksen suhteen on mielenkiintoinen,
sillä hän ei ollut pelannut yritystäkään amerikkalaista jalkapalloa, kun
hänet värvättiin yliopistoon vuonna 2006. Paljon maailmaa kiertänyt Kuuttilan perhe asui  McLean North Virginiassa ja Karri kävi paikallista high schoolia. High schoolin futikseen Kuuttila ei ollut osallistunut, koska aloitti koulun käynnin
vasta kauden jälkeen.
Yliopistovärväri tuli seuraamaan koulun koripalloilijoita ja sen jälkeen yleisurheilujoukkueen harjoituksia. Värväri näki suomalaisjätin työntämässä kuulaa ja heittämässä kiekkoa, hän uskoi Kuuttilan mahdollisuuksiin pelata amerikkalaista jalkapalloa yliopistossa.  Kuuttilan iso koko ja urheilullisuus pistivät silmään ja seuraavaksi Karri löysi itsensä keskeltä recruiting day´ta  Lock Havenissa yliopistosta Pennsylvaniasta.  Ketteryys- ja voimatestit sujuivat hyvin ja päivän päätteeksi parhaimmisto osallistuneista kutsuttiin koolle ja
päävalmentaja kertoi yliopiston fudisohjelmasta ja onnitteli stipendistä.
NCAA ll-divisioonassa pelaavan Lock Havenin aloitusleirillä oli 12
hyökkäyslinjamiestä. Edeltävän kesän Kuuttila osallistui Highlander high
schoolin kesäharjoituksiin, mutta ensimmäiset täysivauhtiset harjoitukset
hän koki Lock Havenissa.

- Nuorempana pelasin koripalloa ja jalkapalloa, ja kokeilin myös rugbya. Koripallo ei oikein sopinut minulle, sillä pelit oli usein kohdallani ”viisi virhettä ja ulos.” Jenkkifutis sopi minulle heti ensimmäisistä treeneistä alkaen ja tiesin että tämä on minun juttu, Kuuttila kertoi Ylen haastattelussa.

- Huono puoli varausta ajatellen on, että olen pelannut lajia vasta viisi vuotta, kun muut ovat pelanneet jo jostakin 12-vuotiaasta alkaen. Vastapainona olen pelannut paljon ja olen myös monipuolinen urheilijatyyppi, mikä vaikuttaa koordinaatioon ja nopeuteen.

Sports Illustratedin arvio Kuuttilan kyvyistä