Ghosthunters vahvistuneena ensimmäiseen kauteensa ykkösessä

11.5.2011


Simo Kulmaviita siirtyy Nokialta Yhdysvaltoihin.


Viime vuodet kakkosdivisioonan kärkikastiin kuulunut nokialainen Ghosthunters pelaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa ykkösdivisioonassa. Joukkue sai tukun vahvistuksia liigapaikastaan luopuneen Tampere Saintsin pelaajistosta. Alla Ghosthuntersin ennakkotunnelmia:

Nokia on valmistautunut ensimmäiseen 1-divisioona kauteen harjoittelemalla kolme kertaa viikossa ja leirit päälle. Joukkueessa on 44 pelaajaa tällä hetkellä ja nimekkäimmät tulijat ovat entisiä Tampere Saints pelaajat Aleksi Astor, Lari Siitonen, Cristofer Anttila, Paavo Pennanen ja Lafayette collegesta tuleva LB Michael Schmidlein. Ainoa lähtevä pelaaja on tackle Simo Kulmaviita joka suuntaa Kaliforniaan junior college -kentille Chabott Collegeen. Joukkue on siinä mielessä hyvässä jamassa, ettei kukaan ole seurasta koskaan siirtynyt toiseen suomalaiseen joukkueeseen.

Uutena divarijoukkueena lähdetään haastamaan muita joukkueita ja pelaamaan kautta peli ja down kerrallaan. Joukkueen tavoite on totakai lähteä voittamaan, ei tuonne muuten edes kannata tulla pelaamaan, mutta maltilla lähdemme ja kasvetaan kauden edetessä paremmiksi.
Joukkueen päävalmentajana jatkaa Sami Telenius, jota Kari Titola konsultoi asiantuntijana Juha-Matti Jokisen kanssa. Uutena jäsenenä coaching staffissa on ollut mukana Antti Silvola.
 
Joukkue lähtee tulevaan kauteen peli kerrallaan oppimaan ja saamaan kokemusta uudesta sarjatasosta. I-divisioona on seuralle uusi kokemus. Nokia tulee pelaamaan fyysistä jalkapalloa tälläkin kaudella ja tuo uutta väriä divari- kartalle. Mitään paineita ei ole pelaamiseen ei ole muodostunut. Menestyspaineet ovat muilla seuroilla,  jotka ovat satsanneet pelaajaliikenteeseen.

Nokialla pyritään kasvattamaan lisää suomalaisia pelaajia omaan rinkiin ja kehittämään heitä pelaajina paremmiksi. Joukkue saattaa vielä kasvaa muutamalla kotimaisella pelaajalla kauden kynnyksellä. Divarin ehdoton suosikki on Vantaan Taft ja Kouvola Indians, jotka varmasti pärjäisivät liigajoukkueiden kyydissä.

Mielenkiintoinen kausi on tulossa ja toivotaan hyviä tiukkoja pelejä kesällä.