Vaahteraliigaennakko: Roosters

20.5.2011


Roostersin puolustus menetti useita tärkeitä pelaajia.

Alla Roostersin oma katsaus tulevan kauden ennakkoasetelmiin. Avauskierroksella Roosters kohtaa kotiottelussa Butchersin. Otteluennakko   

Roosters odottaa paljon nuorilta pelaajiltaan(18.5.2011)

Roostersin kausi 2011 on sekoitus uutta ja vanhaa – ei kuitenkaan mitään sinistä. Pelaajamateriaalin pohja on vahvasti sama mikä kaudella 2010, mutta nimekkäitä pelaajia löytyy niin lähtö- kuin tulopuoleltakin. Valmennusporukka on uusiutunut täysin, joten sitä uutta tullaan varmasti näkemään erityistä peluuttamisen puolella.

Puolustuksesta ovat Suomen ulkopuoliset kentät vieneet nimekkäitä pelaajia mennessään. Vuoden jenkkifutaajaksi valittu Efe Evwaraye on jo täydessä touhussa Saksan pääsarjassa ja viime kauden komeetta Tuomas Nurmi lähtee kesän lopulla kohti Kanadaa. Jukka Kurvinen puolestaan keskittyy tänä kesänä baseballiin ja Sampo Ranta pitää välivuotta jenkkifudiksesta. Näin ollen puolustukseen otettiin mielellään vastaan kovat nimet Turun suunnasta eli Seikko Vennelä ja Arttu Koivisto. Hyökkäyksen puolella nimekkäin paluumuuttaja lienee Henri Myöhänen joka liittyy vahvistamaan jo muutenkin taidokasta laitahyökkääjäkaartia.

Hyökkäyksessä tehoja odotetaan myös keskushyökkääjäjoukolta, johon vanhojen pelaajien rinnalle liittyi paluumuuttaja Mourad Daifi. Mielenkiintoista seurattavaa katsomoon tuovat tullessaan myös uudet Amerikan vahvistukset pelinrakentaja Kavin Williams ja linjamies Timo Rahkola. Williams näytti Sveitsissä pelatessaan nopeutensa ja pian nähdään millaisen kemian hän on onnistunut kehittämään Roostersin hyökkäyksen kanssa. Rahkolalta puolestaan odotetaan esimerkillisiä otteita linjassa.

Rivejä on toki täydennetty myös omilla junioreilla, joista varmasti nousee ensi kesänä esille uusia vastuunkantajia. Toukokuun lopun Amerikan koneita odotetaan Helsinki-Vantaalle myös jo kovasti sillä high schoolissa opiskelleita ja fudista siellä pelanneita roosterslaisia on palaamassa kotiin iso joukko. Muun muassa Utahissa etenijätilastoja uusiksi muokannut Henri Jussila haluaa jatkaa Vaahteraliigassa siitä mihin koulussaan jäi.

Valmennuksessa amerikkalainen Kevin Burant vastaa päävalmentajana puolustuksen koordinoinnista. Hyökkäyksessä kikkakakkosia kehittelee puolestaan viime vuoden Suomen mestari Porvoon riveistä Atte Kniivilä. Koko valmennustiimin vaihtuminen on aina joukkueelle iso haaste, mutta treeneissä on ollut hyvä meininki ja niin valmentajat kuin pelaajat odottavat jo tositoimiin pääsemistä.

Tavoitteena kaudelle 2011 on luonnollisesti Suomen mestaruus. Roosters on viimeisen kolmen kauden aikana ollut kaksi kertaa finaalissa jääden hopealla. Moni pelaaja haluaa kirkastaa tämän mitalin ja onhan se Porvoon valtakausi myös aika jo katkaista.
 
 
VALMENTAJIEN ESITTELY

Kevin Burant - Päävalmentaja, puolustuksen koordinaattori
Floridasta kotoisin oleva Kevin Burant ottaa ohjat Roostersin puolustuksesta ja toimii myös joukkueen uutena päävalmentajana. Viime vuonna Burant toimi puolustuksen koordinaattorina Fredericksburgissa (VA), Caroline County High Schoolissa. Fudisvalmennuksen lisäksi Burantille on kertynyt kokemusta koripallovalmentajana, personal trainerina ja opettajana. Burant on valmistunut North Carolina Wesleyan Collegesta, missä hän pelasi omalla pelaajaurallaan neljä vuotta aloittavana LB:nä. Burant tulee vahvasta fudisperheestä, sillä hänen isänsä ja isäpuolensa ovat molemmat pitkän linjan High School -valmentajia. Burant saapuu Suomeen huhtikuun alussa.

Roostersin valmennuspäälliköksi edustusjoukkueen päävalmentajan paikalta siirtynyt Kalle Karppinen on tyytyväinen Burantin valintaan. ”Burantin kanssa keskusteltuani huomasin, että ajattelemme monista puolustamisen, harjoitusten suunnittelun ja joukkueen johtamisen perusasioista varsin samalla tavalla, ja siten hän vaikuttaa varsin sopivalta mieheltä jatkamaan omalla tavallaan siitä mihin Roostersin kanssa viime vuonna jäimme. Amerikkalainen valmentaja on tottunut vaatimaan valmennettaviltaan paljon ja siihen tämä joukkue on valmis. Toki hän tuo varmasti mukanaan myös uusia asioita, mikä toivottavasti tuo lisää mielenkiintoa ja vaihtelua pelaajillemme sekä uutta päänvaivaa myös vastustajillemme.”