Vaahteraliigaennakko: Northern Lights

20.5.2011


Oululaisten pelinrakentaja vaihtui kauden kynnyksellä.

Alla nousijajoukkue Oulun Northern Lightsin oma katsaus tulevaan kauteen ja joukkueen ulkomaalaiskaartin esittelyt. Seura purki yhteisymmärryksessä pelinrakentaja Zachary Cavanugh'n sopimuksen viime viikon lopulla. Tilalle pestattiin pikakomennuksella Nick Hardesty Henderton State Universitysta.

 

Northern Lightsin ennakko:

 

Northern Lights r.y. ja sen edustusjoukkue saivat todella ’Lentävän lähdön’ kaudelle 2011. Lajiliitolta jouluviikolla 2010 tulleeseen tarjoukseen pelata Vaahteraliigassa Tampere Saintsin tilalla, vanhemmat, kuten myös osin kokemattomat pelaajat suhtautuivat välittömästi erittäin innostuneesti. Toisaalta, osa pelaajista mietti aivan oikeutetusti onko tähän pelillisiä resursseja. Nyt viisi kuukautta myöhemmin koko seura on vakuuttunut, että Liigassa meillä on omat mahdollisuutemme.

 

Otamme kaiken tulevan suureena haasteena. Ymmärrämme olevamme altavastaajina jokaisessa tulevan kauden ottelussa, joten emme voi muuta kuin tehostaa ja järkiperäistää kaikkea tekemistämme. Tärkeimpänä tavoitteena on sarjapaikan varmistaminen.

 

Edustusjoukkue sai kuumeisen kevät talven aikana hankittua kovatasoisen päävalmentajan Scott Prestonin, jonka johdolla pelikauteen valmistautuminen on edennyt mallikkaasti. Preston on aikaisemmin vuonna 1995 Suomessa ollessaan valmentanut Helsinki Roostersin suomen mestariksi.

 

Lights -pelipaidassa jo kaksi kautta aikaisemminkin pelannut Safety Stacey Thomas on palannut jälleen toimintaan mukaan. Puolustusta vahvistamaan saatiin Orlandosta Floridasta kotoisin oleva tukimies Andrew Keel. Pelinrakentajan paikalle on päätetty hankkia myös vahvistus rapakon takaa. Tilanne tätä kirjoittaessa on vielä auki.

 

Muilta osin edustusjoukkue on kokoonpanoltaan lähes sama kuin edellisellä kaudella. Junioritoiminta on tuottanut jälleen kerran nuoria miehiä lisää edustusjoukkueeseen.

 

Valitettavasti loukkaantumisien takia sairastuvalle ovat siirtyneet CB Niklas Krogerus ja LB Santtu Karjalainen. OL Harri Väyrynen pelaa alkukauden Sveitsissä ja palaa kotimaan kuvioihin heinäkuussa.

 


Scott Preston, valmentaja Arkansas Tech

Ennen Ouluun tuloa Preston toimi Arkansas Tech University (NCAA Div. II) Wonder Boys joukkueen hyökkäyksen koordinaattorina, missä hän sai kaudella 2009 ”Vuoden hyökkäyksen koordinaattori” -palkinnon.
Kyseisellä kaudella Prestonin luotsaama hyökkäys teki seuraavat tilastomerkinnät:
- paras 3.yritysten onnistumisprosentti kaikki divisioonat huomioiden 59,6 %
- toiseksi paras hyökkäys jaardien valossa ottelua kohden 527,4y per ottelu
- kolmanneksi tehokkain heittohyökkäys 386,3y per ottelu
- viidenneksi paras pisteiden teossa, 40,8 pistettä ottelua kohden ja vähinten QB säkkejä, 10 kpl 12 ottelussa
Lisäksi ATU Wonder Boys hyökkäys teki peräti 44 maalia niistä hyökkäysvuoroista joissa hyökkäys oli ollut 64 kertaa vastustajan 20:n jaardin rajan sisäpuolella (red zone).

Ennen Arkansasin pestiä Preston on toiminut mm. Illinois Staten ja Murray Staten yliopistojen hyökkäyksen koordinaattorina ja pelinrakentajien, pallonkantajien sekä kiinniottajien paikkakohtaisena valmentajana. Molemmat yliopistot kuuluvat NCAA Divisioonaan I-AA. Muita paikkoja, missä Preston on toiminut valmennustehtävissä, ovat mm. Ventura College Kaliforniassa ja Georgia Military College Georgiassa.
Scott Preston aloitti valmentajauransa hyökkäyksen koordinaattorina Palo Altossa Kaliforniassa, missä hänet nimettiin päävalmentajaksi (Palo Alto H.S 1989-90). Ennen ensimmäistä Suomeen tuloa hän oli apuvalmentajana myös San Francisco Staten ja Valdosta Staten yliopistoissa. Vuonna 1995 Preston luotsasi Helsinki Roostersin Suomen mestariksi.
Pelaajauransa aikana hän toimi pelinrakentajana Palo Alto High Schoolissa ja Foothill Collegessa.
Nykyisin hän asuu Floridassa Santa Rosa Beachissa.

 

Andrew Keel, LB Augustana Gollege

 
Andrew Keel on kotoisin Orlandosta Floridasta, mutta on valmistunut tradenomiksi Augustana Collegesta Sioux Fallsissa Etelä Dakotassa.

Division II -tason Augustana Collegessa pelannut Keel on ollut Augustana Vikings- joukkueen tukipilareita. 22-vuotias Keel on koulunsa historian kolmanneksi paras puolustaja taklausten määrällä mitaten. Andrew rekisteröi neljän vuoden aikana kaikkiaan 321 taklausta. Hän toimi aloittavana tukimiehenä kolmen kauden aikana 37:ssä peräkkäisessä ottelussa joissa hän teki 5 syötönkatkoa ja 26,5 taklausta aloituslinjan takana sekä 4,5 pelinrakentajan säkitystä.

Andrew saavutti All-AMERICAN valinnan 2010 sekä Northern Sun Intercollegiate konferensin 1. joukkue all-star valinnan kaudella 2009-2010. Hänelle myönnettiin myös NSIC konferenssin kunnia¬maininnat kausina 2007-2008 ja 2008-2009.

 

Stacey Thomas SS Southern Texas Tigers

Alun perin Stacey allekirjoitti draftaamattomana vapaana pelaajana sopimuksen pelaamisestaan Strong Safetynä NFL-joukkue Buffalo Billsissä 2007, mutta ei myöhemmin mahtunut enää joukkueeseen, vaan leikattiin joukkueesta kolmen ja puolen kuukauden päästä.

27 vuotias Stacey, kotoisin New Orleansista, aloittaa kolmannen kautensa Northern Lightsissa. Aikaisemmin hän on pelannut Oulussa kaudet 2009 ja 2010.
Safetyn ja LB:n hybridiksi nimetty Thomas on ahne taklaaja, joka viimeisenä yliopistovuotenaan Texas Southernissa saalisti 115 taklausta ja kuusi syötönkatkoa.

Northern Lightsissa Stacey teki kausina 2009 ja 2010 yhteensä taklauksia yksin 64 ja avustettuna 47 kertaa. Syötönkatkoja tänä aikana hän teki kolme kertaa.

Talvella 2010/2011 Stacey toimi puolustuksen koordinaattorina Ranskassa Dauphins de Nice joukkueessa.