Kasva urheilijaksi -testit

15.6.2011


Petrus Raekivi
Petrus Raekivi

Your Move Suurtapahtumassa tehtiin lähes 1000 ominaisuustestiä. Helsinki Roostersin Petrus Raekivi sijoittui koko joukon kakkoseksi. Kasvaurheilijaksi.fi -sivusto on nyt auennut.

KASVA URHEILIJAKSI -TESTIT

Your Move Suurtapahtuman SPORT-viikonlopun aikana lähes 1000 nuorta urheilijaa teki ominaisuustestin Helsingin olympiastadionilla. Mukana oli urheilijoita 23 eri lajista ja testisuorituksia kertyi yli 20 000!

Jenkkifutareiden ryhmästä 32 14-15-vuotiasta urheilijaa osallistui testaukseen. Perjantaina 27.5.2011 ryhmä vaelsi seitsemän suorituspaikan reitin pienessä sateessa. Kukin urheilija suoritti reilun kahden tunnin aikana seitsemän tehtävärastia. Eniten tsemppiä näytti vaativan kestävyyssukkulajuoksu, liikkuvuustestit ja sisupunnerrus.

Testitulokset kirjattiin välittömästi urheilumuseon luokkatilassa kasvaurheilijaksi.fi -palveluun, josta urheilijat saivat palautteen suorituksestaan. Urheilijat vertailivat keskenään innokkaasti omaa monipuolisuusindeksiään.

Kasvaurheilijaksi.fi -palvelun nettikoutsina on amerikkalaisessa jalkapallossa USA:n yliopistojalkapallossa kunnostautunut maajoukkuetukimies Anssi Nevalainen.

Testit ovat maksuttomia ja kuka vain voi testata itsensä ja oman kuntonsa niiden avulla. Ominaisuus- ja elämänrytmitestien pääkohderyhmänä on 11–15-vuotiaat urheilijat:

Elämänrytmitesti kertoo kuinka hyvin harjoitus- ja liikuntamäärät sekä uni- ja ateriarytmi vastaavat urheilijaksi tähtäävälle nuorelle asetettuja suosituksia. Testissä syötetään viikon ajan kalenteriin harjoitus-, liikunta-, uni-, ateria- ja koulunkäyntiajat. Testin voi aloittaa mistä viikonpäivästä tahansa. Yhden päivän syötön jälkeen urheilija näkee päiväkohtaiset pisteensä ja saa pikapalautteen päivästä. Viikon jälkeen testi on valmis ja urheilija saa yksityiskohtaisen ja asiantuntevan kokonaispalautteen.

Ominaisuustestissä kartoitetaan urheilevan nuoren monipuolisuutta viiden eri fyysisen ominaisuuden avulla. Ominaisuustestin kokonaispisteet ilmaisevat monipuolisuuden tason. Kokonaispalautteen saa vain tekemällä kaikki testimuodot, mutta sen jälkeen pisteitä voi parantaa tekemällä testejä myös yksittäinen ominaisuus tai testi kerrallaan. Asiantunteva palaute kertoo urheilijan vahvuudet ja kehityshaasteet. Urheilija saa myös treenivinkkejä ja voi verrata tuloksiaan esim. ikä- ja lajitovereihin. Testit tehdään aina valmentajan valvonnassa.

http://www.kasvaurheilijaksi.fi/

Kasva urheilijaksi promovideo

PETRUS RAEKIVI TESTIEN KAKKONEN

1996 syntynyt Helsinki Roostersin tukimies/keskushyökkääjä räjäytti pankin ja jätti taakseen lähes tuhat urheilijaa Your Move suurtapahtumana yhteydessä järjestetyissä testeissä 11-15-vuotiaille.

Petruksen urheilulajitaustalta löytyy mm. judoa ja kartingia. Petrus on harrastanut amerikkalaista jalkapalloa neljä vuotta ja 2010 hän pelasi ensimmäisen maaottelunsa U17 maajoukkueen takakentällä. Raekiven salaisuus on monipuolisuus ja loppuun asti yrittäminen, sillä hän pärjäsi kaikissa seitsemässä testattavassa lajissa.

Raekiven suorituksen arvoa nostaa seikka, että hänen polvensa oli vahingoittunut ja suoriutui koko talentti-viikonlopusta hammasta purren ja turvonnutta polvea jäillä hoitaen. Polvi on nyt leikattu ja Raekiven taklauksia on odotettavissa jälleen kuukauden sisällä.

Videokuvaa jenkkifutariryhmän ominaisuustesteistä.