Anssi Nevalainen tehnyt vahvan paluun Vaahteraliigaan

15.6.2011


Yliopistokentiltä palannut tukimies taklaustilaston kolmosena.

Yhdysvaltain yliopistokentiltä Suomeen palannut Anssi Nevalainen on pelannut Wolverinesin paidassa vahvan alkukauden. Nevalainen on Vaahteraliigan taklaustilastossa kolmantena ja paras suomalainen. Wolverines puolestaan on sarjassa toisena voitettuaan neljästä ottelusta kolme.

- Olen nauttinut pelaamisesta ja pelipaikan vaihto puolustuksen linjasta
takaisin tukimieheksi on tuonut omia haasteitaan peliin mukaan. Kaiken kaikkiaan kausi on lähtenyt omalta osalta kohtuullisesti liikenteeseen, mutta uskon että tulen kehittymään vielä tässä kauden aikana, Vaahteraliigaa aiemmin yhteensä neljä kautta Rajaritareissa ja Jaguaareissa pelannut Nevalainen sanoo.

- Pyrin tuomaan varmuutta ja kokemusta puolustukseen sekä olemaan osallisena pelisuunnitelman luomisessa. Kentällä ensisijaisena tavoitteena on olla isossa roolissa juoksun pysäyttämisessä, hän arvioi omaa rooliaan. 

Nevalainen vietti Averett Collegessa kolme kautta. Sinä aikana suomalaisessa jenkkifutiksessa on tapahtunut muutosta.

- Kun lähdin liiga alkoi olla suurimmalta osalta heittovoittoista ja liigaa hallitsivat jenkkipelinrakentajat joilla oli paras käsi. Tulokset olivat vielä enemmän koripallolukemissa kuin mitä ne ovat nyt. Nyt tilanne on tasoittunut ja muutamalla joukkueella on suomalaiset pelinrakentajat ja juoksupeliin luotetaan enemmän, Nevalainen arvioi.

Viime kauden pronssijoukkue arvioitiin ennen kauden alkua yhdeksi Vaahteraliigan ennakkosuosikeista. Joukkueen hyökkäys oli viime kaudella sarjan tehokkain, ja nytkin Wolverines on tehnyt neljässä ottelussa yhteensä 199 pistettä.

- Meillä on erittäin hyvä hyökkäys joka pystyy tekemään pisteitä joka joukkuetta vastaan. Puolustuksessa tarvitaan lisää tasaisuutta. Välillä ollaan puolustuksessa pelattu todella hyvin, mutta ongelmana on se että ei ole koko matsia pystytty pitämään omaa tasoa.

Nevalainen saattaa jatkossa harkita myös ulkomaille siirtymistä.

- Uran jatkotavoitteena on kehittyä jatkuvasti ja edustaa Suomea arvokisoissa. Jo tämän kauden muutama peli on kertonut että kehittymisen varaa on vielä reilusti pelaajana. Keski-Eurooppa ei ole myöskään suljettu pois, mutta sitä täytyy harkita keväällä tarjousten pohjalta mitä tulee.

Nevalainen kertoo sopeutuneensa takaisin Suomeen myös kentän ulkopuolella.

- On tuntunut hyvältä olla Suomessa, työnteko on lähtenyt hyvin käyntiin ja eihän ole mitään parempaa kuin Suomen kesä. Katsotaan muuttuuko mieli kun päästään talveen ja 20 asteen pakkasiin.

Vaahteraliigan tilastot

Nevalaisen blogi Averett Collegesta

Anssi Nevalainen yliopistokentiltä Wolverinesiin(17.3.2011)