B-nuorten mitalipelit

22.8.2011


Aleksi Kriivarinmäki pysäyttää Mikael Kohon maalintekoyrityksen.
Aleksi Kriivarinmäki pysäyttää Mikael Kohon maalintekoyrityksen.
Trojansin Waltteri Varjokivi taklauspuuhissa.
Trojansin Waltteri Varjokivi taklauspuuhissa.
Turku Trojansin keskushyökkääjä Mikael Koho ja B-nuorten SM-pronssimitali 2011.
Turku Trojansin keskushyökkääjä Mikael Koho ja B-nuorten SM-pronssimitali 2011.

B-nuorten kuninkuus ratkaistaan ma 22.8. klo 18.30 Porvoon Pallokentällä, kun Butchers saa vieraakseen Helsinki Roostersin. SM-pronssiottelussa Turku Trojans voitti tiukan ottelun

 

B-nuorten SM-pronssiottelussa turkulaisten taival alkoi huonolla tavalla, kun pelinrakentaja Teemu Thorström heitti syötönkatkon ensimmäisellä drivella Jyväskylän 16-vuotiaalle 191cm pitkälle tukimies Jaakko Aroheinälle. Rasmus Lempisen kiinnioton jälkeen Tommi Tyrväisellä oli helppo työ juosta ottelun avausmaali. Lisäpiste epäonnistui, Jyväskylä johti 0-6. Turku eteni jatkossa aina maalintekoalueelle rauhallisen driven päätteeksi, mutta joutui perääntymään rangaistuksen johdosta ja ei saanut heittojaan osumaan.

Toisella neljänneksellä Mikael Koho alkoi nostaa Trojansin juoksuhyökkäyksen tehoja. Turku pääsi uudemman kerran 8 jaardin päähän Jyväskylän maalista. Puolustuslinjassa dominoinut Aleksi Kriivarinmäki paketoi välillä kolmekin turkulaislinjamiestä selälleen. Kriivarinmäki pysäytti Kohon vaarallisen kiertopelin vaille tulosta.

Jaguaarien juoksupeli kulki hyvin aina kun Tuomo Honkonen koski palloon. Honkonen kantoi palloa 69 jaardia lähes kymmenen jaardin keskiarvolla. Maaliin asti Honkonen ei kuitenkaan yltänyt. Jyväskylän pelinrakentaja Verneri Villasen jyvä ei tässä ottelussa ollut aivan kohdallaan, mutta Yläkentän yleisön hän herätti 60 jaardin pituiseksi venyneellä heittomaalilla pirteästi pelanneelle Jere Niskaselle. Villanen potkaisi itse lisäpisteen ja Jaguaarit johti 0-13. Jere Niskanen oli joukkueensa parhaimmistoa pronssiottelussa ja mm. palautti potkuja hyvällä +20 jaardin keskiarvolla sekä piti Ville-Valtteri Suojasta miespuolustuksessa.

Tasainen ottelu, jossa potkittiin tasatahtiin lentopotkuja Aurajoen suuntaan ja takaisin. Tuttu nimi turkulaisten amerikkalaista jalkapalloa seuraavien katsojien huulilla on Ville-Valtteri Suojanen. Hän teki 30 jaardin heittomaalin kolmannella jaksolla Teemu Thorströmin syötöstä. Suojanen lisäsi pistesaldoaan kun hän potkaista pätkäytti pelivälineen Urheilupuiston koivumetsään ja ottelutilanne kaventui 7-13 numeroihin.

Toisella pelijaksolla Mikael Koho päätti ratkaista ottelun ja hyökkäyskoordinaattori Otto Junttilalla oli helppo työ kutsua kiertopelejä ja linjan keskeltä juoksuja. Hyökkäyksen linjan onnistuessa blokeissaan ja Koho eteni  spinnaamalla, ruhjomalla ja ketterästi karkaamalla vastustajiltaan.  Ottelun ratkaisseessa yrityssarjassa Trojansin edustusjoukkueen Vuoden Tulokkaaksi valittu laitahyökkääjä Juuso Mäkinen otti tärkeän 9 jaardin kiinnioton. Tämän jälkeen Mikael Koho juoksi pari kertaa 5 jaardia ja toi tilanteeksi 13-13 vain 1,5 minuuttia ennen loppuvihellystä. Lisäpistepelissä korkeaksi nousseen aloitussyötön nappasi Teemu Thorström ja juoksi röyhkeästi 2 pistettä Trojansin kääntäessä ottelun itselleen loppunumeroiksi 15-13 (0-13). Jyväskylä yritti käynnistää takaa-ajoa, mutta sen katkaisi kirjaimellisesti ottelun lopussa hyvin esille tullut kahteen suuntaan raatanut Teemu Thorström syötönkatkollaan. Trojans juoksi ajan loppuun tämän jälkeen. Trojansin sai hyvästä nuorisotyöstään muistoksi SM-mitalin seuran palkintokaappiin

Verneri Villanen heitti 4/15 ja 78 jaardia, 1 maali ja 1 syötönkatko. Teemu Thorströmin vastaavat luvut olivat 10/19 ja 103 jaardia, 1 maali ja 2 syötönkatkoa. Trojansin puolustuksessa Waltteri Varjokivi ja Eetu Koho tekivät tärkeisiin paikkoihin isoja puolustuspelejä. Ottelun suurin nimi oli Mikael Koho, joka kantoi palloa parisenkymmentä kertaa ja keräsi loppusaldoksi 132 jaardia.