Rajaritareiden keskushyökkääjä sivuun

21.7.2011


Mike Bolio joutuu lopettamaan


Rajaritareiden keskushyökkääjä Mike Bolio joutuu lopettamaan pelaajauransa. Bolio sai vakavan aivotärähdyksen edellisessä ottelussaan Wolverinesia vastaan viime sunnuntaina. Liigan yksi tehokkaimmista pelaajista joutuu astumaan syrjään useiden aivotärähdysten vuoksi.

Mike Bolio sai vakavan aivotärähdyksen Wolverines-ottelussa sunnuntaina 17.7. Helsingissä. Bolio taklattiin nomaalisti juoksuyrityksen päätteeksi, jonka jälkitilanteessa hänen kypäränsä iskeytyi rajusti kenttään. Seuranneesta iskusta Bolio sai vakavan aivotärähdyksen.

Mies pelasi ottelun loppuun, mutta iskulla oli vaikutuksensa pelisuoritukseen. Tämä oli hänen 8. aivotärähdyksensä peliurallaan. Tätä edeltävä tapahtui vuonna 2008, jolloin lääkärit kehottivat miestä lopettamaan pelaamisen.

"Kypäräni iskeytyi kenttään poikkeuksellisen kovaa. Taklaustilanteessa ei niin kovaa iskua päähän yleensä tule, mutta nyt menin sekaisin. En tuntenut oloani normaaliksi iskun jälkeen. Halusin kuitenkin taistella joukkueeni puolesta, mutta iskulla oli liian suuri vaikutus pelaamiseeni", kertoi Bolio.

"Olen saanut yliopistourani aikana useita vakavia aivotärähdyksiä, ja edellisen piti olla jo viimeinen. Tämä päättää pelaajaurani. En halua riskeerata terveyttäni, vaikka rakastankin tätä lajia. Tietenkin harmittaa, etten kykene auttamaa Rajaritareita mestaruuteen, mutta tässä kohtaa ajattelen omaa tulevaisuuttani. Ja olen iloinen, että olen voinut auttaa Rajaritareita, sillä tämä joukkue on ollut todella hyvä minulle", sanoo Bolio.

"Tämä on valtava menetys Rajaritareille ja varmasti suuri takaisku Mikelle itselleen. Henkilökohtaisesti uskon, että Mike Bolio on eräs kaikkien aikojen parhaista Suomessa pelanneista pelaajista, ja hän on luonut joukkueeseemme taistelutahtoa. Mike on tuonut pelaajillemme yritystä tehdä asiat peleissä ja harjoituksissa hiukan paremmin, hiukan nopeammin ja hiukan taitavammin. Erityisesti hän on itse esimerkillisesti tehnyt niin. Jalkapallo on hieno juttu, mutta tässä tilanteessa Miken terveys on kaikkein tärkein asia. Joukkueena kunnioitamme perhe- ja työasioita, ja terveys kuuluu samaan kategoriaan. Rajaritareissa emme koskaan kyseenalaista näitä arvoja", sanoo seuran varapuheenjohtaja Timo Kauppi.

"Päähän kohdistuneet iskut ovat olleet puheenaiheena myös lajin ammattilaisliigassa. Myös Suomessa pelivauhti on kasvanut, joka väistämättä tarkoittaa kovempia törmäyksiä. Kuten muissakin kontaktilajeissa, otamme asian vakavasti. Olemme saaneet liigan taholta asiantuntija-artikkeleita ja neuvoja vammatilanteisiin ja niiden ehkäisyyn, ja otamme harjoittelussa asian huomioon. Korostamme oikeaa taklaustekniikkaa, jossa ei käytetään hartiasuojuksia. Kaikkia törmäyksiä ja iskuja ei voi kuitenkaan tässä lajissa estää", sanoo Kauppi.

(tiedote: Rajaritarit)