Karri Kuuttila St. Louis Ramsiin

26.7.2011

Lock Havenin linjamies oli Ramsin kiikarissa jo ennen draftia.

Lock Havenin yliopistossa pelannut hyökkäyksen linjamies Karri Kuuttila on allekirjoittanut sopimuksen St. Louis Ramsin kanssa. Kuuttila oli Ramsin ja muutaman muun seuran kiikarissa jo ennen tämän kevään draftia, mutta häntä ei varattu. Hänen St. Louisin pestinsä ratkesi liki välittömästi NFL:n työsulun päätyttyä.

- Hyvät on fiilikset! Olen tosi iloinen, että pääsen vihdoin hommiin pitkän työsulun jälkeen. Olihan se aika pitkästyttävää odotella pääseekö pelaamaan vai ei.

Vuosituhannen vaihteessa kaksi kertaa Super Bowlissa pelannut ja vuonna 1999 sen voittanut Rams on lukeutunut viime vuosina lohkonsa häntäpään joukkueisiin. Joukkue kuului usean vuoden konferenssinsa häntäpäähän, mutta viime kaudella Rams voitti seitsemän ottelua ja sijoittui NFC:n länsilohkossa toiseksi.

- Ramseista tiedän sen verran, että siellä on paljon kokeneita pelaajia. He eivät kuitenkaan valinneet draftissa yhtään hyökkäyksen linjamiestä, Kuuttila kertoo.

Työsulun päätyttyä NFL-joukkueet palaavat harjoituksiin tällä viikolla. Leirien aluksi vahvuus on 90 pelaajaa, eli 10 enemmän kuin normaalisti.  

Kuuttila on kuudes suomalaispelaaja, joka on tehnyt sopimuksen NFL:ään. Matti Lindholm, Michael Quarshie, Klaus Alinen, Seppo Evwaraye ja Iiro Luoto pelasivat harjoitusotteluita joukkueissaan, mutta yksikään suomalainen ei ole pelannut NFL:n runkosarjaottelussa.

Karri Kuuttila jatkaa NFL-paikan tavoittelua (1.6.2011)

Karri Kuuttila NFL Draftissa (5.5.2011)