II Divisioonan pudotuspelijoukkueet selvillä

26.7.2011


II Divisioonan kuusi pudotuspelijoukkuetta selvillä jo ennen runkosarjan viimeistä kierrosta.

Kierroksen otteluissa on kuitenkin panosta, sillä runkosarjan voitto, sekä yksi kotietu ensimmäiselle kierrokselle on ratkaisematta, myös puolivälieräpareissa on vielä erilaisia vaihtoehtoja riippuen viimeisistä peleistä.

Runkosarjan päättyessä jatkopeleihin etenevät lohkovoittajat: Sipoo Bulldogs, Pori Bears, Hyvinkää Falcons ja lohkokakkoset: Jyväskylä Pirates, Helsinki East City Giants sekä Vaasa Vikings. Lohkovoittajista Sipoo Bulldogs ja Pori Bears menevät suoraan välieriin, mutta niiden keskinäinen järjestys, ja siten runkosarjan voitto on vielä ratkaisematta. Kolmas lohkovoittaja Hyvinkää Falcons kohtaa kotikentällään huonoiten sijoittuneen lohkokakkosen. Muiden lohkokakkosten keskinäinen järjestys, ja siis viimeinen kotietu puolivälierään ratkeaa sekin viimeisellä kierroksella tulevana viikonloppuna.

Runkosarjan voitolla on merkityksensä, sillä suoraan välieriin päässeet joukkueet kohtaavat elokuun puolivälissä kotonaan puolivälierien voittajat siten että runkosarjan voittaja kohtaa huonommin sijoittuneen voittajan, ja runkosarjassa toiseksi sijoittunut paremmin sijoittuneen voittajan. Lisäksi loppuottelu pelataan runkosarjassa paremmin sijoittuneen välierävoittajan kotikentällä. 

II-divisioonassa kolme pudotuspelivaihtoehtoa jäljellä

Bulldogs - ECG ja Bouncers - Pirates -ottelut ratkaisevat pudotuspeliparit - kun kakkosdivisioonassa on jäljellä enää runkosarjan viimeiset ottelut pudotuspeleihin menijät ovat siis selvillä. Vaihtoehtoisia tilanteita on jäljellä enää kolme. Kaikissa näissä vaihtoehdoissa suoraan välieriin etenevät Pori Bears ja Sipoo Bulldogs. Vastaavasti Hyvinkää Falcons jää joka tapauksessa huonoimmaksi lohkovoittajaksi.

Bulldogs putoaa toiseksi rankingissa, jos se häviää ECG:lle, mutta muussa tapauksessa se saa kotiedun loppuun asti. Bulldogsin voittaessa viimeisen ottelunsa, sen ja Bearsin välistä eroa joudutaan hakemaan vertailemalla joukkueiden voittojen vahvuutta. Bearsille hävinneiden vastustajien (Vikingsx2, Scorpionsx2 ja Oakmenx2) yhdeinen recordi kertoimet huomioiden on 10-22 eli voittoprosentti 0.313 ja Bulldogsille hävinneiden vastustajien (ECGx2, Wol IIx2, SunCityx2 ja Tormx2) on vastaavasti tässä tapauksessa 24-40 eli 0.375. Tällä perusteella Bulldogs on 1. ja Bears 2. tässä vaihtoehdossa.

Kolmen lohkokakkosen välillä tarkastelu on monimuotoisempi. East City Giantsin voittaessa Bulldogsin, sijat 4-6 jakautuvat suoraan voittoprosentin mukaan, mutta jos East City Giants häviää oman ottelunsa, jäävät sijoitukset riippumaan siitä miten Bouncersin ja Piratesin välinen ottelu päättyy. Tällöin Vikings on neljäs ja Piratesin ja East City Giantsin sijoitus riippuu siitä voittaako vai häviääkö Pirates viimeisen ottelunsa. Piratesin voittaessa molemmilla joukkueilla on sama voittoprosentti ja joukkueiden eroa joudutaan hakemaan edellä kuvatusti voittojen vahvuuden perusteella. Tässä tarkastelussa Pirates saa voittojen vahvuudeksi 0.425 tai 0.450 riippuen siitä voittaako Saints Falconsin vai ei, mutta ECG jää taakse molemmista luvuista saadessaan voittojen vahvuudeksi 0.200.

Välieriin suoraan etenevät Bears ja Bulldogs jäävät odottamaan tulevia vastustajiaan puolivälieräviikolle, sillä paremmin sijoittunut kohtaa välierissä kotikentällään huonoimman rankingsijan omaavan puolivälierävoittajan ja kakkonen toisen puolivälierävoittajan.