C-nuoret

2.8.2011


Butchersin Manuam Ritthikiat jahtaa Roostersin pallonkantaja Jere Jussilaa.
Butchersin Manuam Ritthikiat jahtaa Roostersin pallonkantaja Jere Jussilaa.
Roostersin tukimies Petrus Raekivi paketoi Porvoon pallonkantaja Andreas Lindota.
Roostersin tukimies Petrus Raekivi paketoi Porvoon pallonkantaja Andreas Lindota.
Helsinki 69ersin ja Kouvola Indiansin välistä 1-divisioona rytäkkää.
Helsinki 69ersin ja Kouvola Indiansin välistä 1-divisioona rytäkkää.

C-nuorten sarjat ovat vailla viimeisiä kierroksiaan. Helsinki Roosters porskuttaa vailla tappioita SM-sarjassa. Seinäjoki Crocodiles ja Helsinki 69ers ovat I-divisioonan lohkojen kärkijoukkueet.

C-nuorten SM-sarja on edennyt loppupelivaiheiseen. Neljäs play off joukkue ratkaistaan Sipoo Bulldogsin ja Rauma Sea City Stormin välillä. Rauman sisukas joukkue kohtaa päävalmentaja Jussi Tammen luotsaamana Sipoo Bulldogsin. Stormin pelinrakentaminen loppukaudesta muuttuu, kun Henri Väänänen siirtyy vaihto-oppilas kaartiin USA:han . Nähtäväksi jää miten Rauman juoksu kulkee  U17 maajoukkuerinkiläisten hyökkäyslinjamies Vladislav Räsäsen ja pallonkantaja Valtteri Pouttu avustustuksella.
Sipoon päävalmentaja Harri Rautiolla on käsissään kultakimpale nimeltään Roope Metsä. Metsä on takonut miesten 2-divisioonassa tukun juoksumaaleja ja tulee olemaan kova luu myös c-nuorten SM-sarjassa.  Tukimies Max Poikonen matkaa myös rapakon taakse vaihto-oppilaaksi, jolloin nuori 15-vuotias lupaus Miikka Kokkonen saa lisävastuuta.

Jyväskylä Jaguaarien ja Porvoo Butchersin kohtaamisessa on myös painoarvoa, sillä tämän ottelun voittaja saa kotiedun välieräotteluun. Keski-suomalaisten kapellimestarina toimii Toni Bärlund ja tuntee ryhmänsä hyvin.  Kokenut U19 maajoukkueryhmässä esiintynyt Verneri Villanen johtaa tässä tiukassa taistossa joukkojaan usein myös itse palloa kantamalla.  Miehen mitat täyttävä Pasi Raatikainen on toinen avainpelaaja. Puolustuslinjassa pelaava 68-kiloinen Niilo Immonen voi yllättää useat vastustajat räjähtävällä lähdöllään. Jaguaa-rien ryhmä on saanut hyviä uusia pelaajia mukaan toimintaan ja Bärlundin mukaan tähtäimenä kaudella 2011 on kirkkaimmat mitalit.
Butchers pyrkii ottelussa vastaamaan Porvoon mitalla.  Keskushyökkääjä Andreas Lindo on vauhdikkaassa formissa ja tulee karkaamaan vastustajiltaan varmasti maalintekoon. Porvoon joukkuetta johtaa Pekka Piminäinen, joka opastaa 194 cm pitkää Mikki Nuutilaa entistä koordinoidumman heittohyökkäyksen saloihin. Linjapelaamisen ytimessä ovat kokeneet Jani Lilja ja Eetu Rusanen.

Helsinki Roostersin joukkue on hallinnut sarjaa suvereenisti ja joukkue on varmistanut runkosarjan voiton ja isännöi näin toista välieräottelua. Valmentajatrio Jarmo Lahti, Sami Aalto ja Jarkko Aaltonen ovat saaneet joukkueensa hyvää lentoon ja pelaajia on runsaasti noin 30. Joukkue vieraili Itävallassa kesäkuussa ja voitti Itävallan U16 mestarin Danobe Dragonsin. Roosters heitto-akseli kokee kolhun vaihto-oppilaaksi lähtevien pelinrakentaja Kimi Linnainmaan ja laitahyökkääjä Markus Korkiakosken muodossa. Hyvin liikkuva D-nuorten pelinrakentaja Yannick Chaundhary jatkaa ruorissa.
Vantaa TAFT luopui sarjasta pelaajapulan vuoksi.

su 07.08. kello 14.00 Porvoo, Pallokenttä   Butchers - Jaguaarit   
su 07.08. kello 12.00 Sipoo, Söderkullan kenttä   Bulldogs - Sea City Storm

1-divisioonassa lohko 1:stä johtaa Helsinki 69ers, joka on voittanut kaikki ottelunsa ja varmistaa finaalipaikan voittamalla toisen jäljellä olevista otteluistaan. Toni Vahlan komennossa joukkue pelaa kurinalaista perusfutista, jonka pistenikkarina on toiminut useimmiten keskushyökkääjä Patrick Story.
Lohko 2:sen johdossa on Seinäjoki Crocodiles myös puhtaalla pelillä ja menossa kovaa kyytiä I-divisioonan finaaliin. Crocodilesin puolustus ei ole päästänyt yhtään pistettä tähän mennessä. Patrik Puhtimäki edustaa ikäluokkansa valioita pallonkantamisessa ja juoksupelit ovat kulkeneet mainiosti Joonas Pöytälaakson ja Topi Rissasen blokkien ansiosta. 

la 06.08. Seinäjoki, Jouppilanvuori   Crocodiles  -  Devils  
la 06.08. Tampere, Pyynikin kenttä kello 11.00   Saints  -  Rajaritarit
pe 05.08. kello 17.00 Oulu, Pateniemen keinonurmi   Northern Lights-Indians 
su 07.08. kello 15.00 Kuopio, Väinölänniemi   Steelers  -  69ers