Fountain täysin omilla lukemillaan juoksutilaston kärjessä

4.8.2011


Heittopelitilastojen ykkösnimet löytyvät Lappeenrannasta.

Crocodilesin keskushyökkääjä Greg Fountain on viemässä Vaahteraliigan juoksutilaston ykköspaikan ylivoimaisesti nimiinsä. Fountainin kausi onkin yksi kaikkien aikojen parhaita keskushyökkääjäsuorituksia Vaahteraliigan historiassa.

Yhdeksän kierroksen jälkeen Fountain on juossut 2 154 jaardia, kun kukaan muu pelaaja ei ole pääsyt edes yli tuhannen jaardin rajan. Toiseksi eniten jaardeja on Crocodilesin pelinrakentajalla Alex Goodilla, 981.

Kaikkien aikojen ennätykseen Fountain ei tosin yllä. Stephen Stokes juoksi kolme vuotta sitten 2 686 jaardia. Tuolloin tosin runkosarjassa pelattiin kaksi ottelua enemmän kuin nyt, ja Fountainin ottelukohtainen jaardimäärä (239) on parikymmentä jaardia suurempi kuin Stokesilla kesällä 2008. Ottelukohtaisen keskiarvon Vaahteraliigaennätys on Butchersin Anthony Russon nimissä. Kaudella 1995 hän juoksi hieman yli 250 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla.

Fountainin juoksumäärä on myös aivan eri luokkaa kuin muilla. Hän on kantanut palloa 216 kertaa, kuin vain kaksi muuta pelaajaa on kerännyt yli 100 juoksuyritystä.

Fountainin vahvasta kaudesta kertovat myös tasan 10 jaardin juoksukeskiarvo sekä ylivoimainen ykkössija touchdown-tilastossa. Fountainilla on tilillään 32 touchdownia, kun kakkossijan jakavilla Joseph Dossilla ja Anthony Squillinilla on 22 TD:tä. 

Heittopelin ykkösnimet löytyvät Etelä-Karjalasta. Rajaritareiden Dan Selway on ollut ensimmäisen yhdeksän kierroksen tehokkain pelinrakentaja 3 261 jaardillaan ja 49 heitetyllä touchdownillaan. Toiseksi eniten touchdowneja (29) on heittänyt Wolverinesin Cedric Johnson.

Kiiniotoissa ykkönen on koko kauden ollut Rajaritareiden Anthony Squillini. Hänellä on 76 kiiniottoa ja 21 touchdownia. Kakkosena on hienoa rookiekautta pelaava Northern Lightsin Aappo Saloranta 61 kiinniotollaan ja kahdeksalla touchdownillaan. Toiseksi eniten touchdowneja on Rajaritareiden Mike Boliolla, 9.

Puolustuksen puolella taklaustilaston kärkikaksikko on Rajaritareiden Kalle da Silva (88,5) ja Northern Lightsin Andrew Keel (83,5). Ennen viimeistä runkosarjakierrosta eniten säkkejä on kerännyt Butchersin Aki Rinne (5,5) ja eniten syötönkatkoja (5) Wolverinesin Hannu Abonce.

Vaahteraliigan tilastot