Quarshie: Suurten yliopistojen pelaajilla etulyöntiasema NFL-leirillä

5.8.2011


Karri Kuuttila Ramsin harjoituksissa. Kuva: G. Newman Lowrance/St. Louis
Rams
Karri Kuuttila Ramsin harjoituksissa. Kuva: G. Newman Lowrance/St. Louis Rams

"Karrilla on kaikki fyysiset edellytykset menestyä."

Hyökkäyksen linjamies Karri Kuuttila aloitti lauantaina taistelun paikasta St. Louis Ramsin kokoonpanossa. Ex-ammattilainen Michael Quarshie tuntee Kuuttilan tilanteen hyvin. Kuusi vuotta sitten Quarshie tuli Kuuttilan tavoin pienestä yliopistosta NFL-kuvioihin mukaan, ja raivasikin itselleen tien kahdeksi vuodeksi Oakland Raidersiin.

Quarshien mukaan suurten yliopistojen tulokaspelaajilla on monessa asiassa etulyöntiasema pienten koulujen pelaajiin verrattuna.

- Pienten yliopistojen pelaajilla on enemmän opittavaa teknisesti ja taktisesti. Suurissa yliopistoissa on usein entisiä NFL-valmentajia, joten niissä toiminta on ammatimaisempaa, ja pelisysteemitkin ovat lähellä NFL:ssä käytettäviä, Quarshie sanoo.

- Itsekin huomasi silloin, että monia asioita piti opetella enemmän kuin suurista yliopistosta tulleiden pelaajien. He ovat olleet paremmassa valmennuksessa.

Quarshien mukaan pelaajille tulee NFL-harjoituksissa normaalistikin vähemmän toistoja kuin yliopistossa, ja tämä kausi on tietenkin vielä poikkeus. Työsulun takia harjoitukset käynnistyivät huomattavasti normaalia myöhemmin, ja harjoitusleirin alkamisesta on vain kaksi viikkoa ensimmäiseen harjoitusotteluun.

- Siellä pääfokus on varmasti kauteen valmistautumisessa. Nuorille pelaajille se on huono asia, että toistoja tulee vähän. Toisaalta Ramsilla on uusi hyökkäyksen koordinaattori, joten siltä osin joukkueessa ei ole suosikkipelaajia. Ja vanhatkin pelaajat joutuvat opettelemaan uuden hyökkäyksen. Toivon, että lockout kääntyy Karrin eduksi, Quarshie pohtii. Hänellä on luottoa nuoreen suomalaislupaukseen.

- Hänellä on fyysisesti kaikki edellytykset menestyä. Se, että hän on tuolla kokemuksella päässyt noin pitkälle kertoo siitä minkälaisesta kaverista on kyse.

Ramsin harjoitusleiriuutisointia voit seurata mm. Ramsin nettisivuilta, Turf Show Timesista sekä St. Louis Todaysta.